California Cevizinin Diğer Cevizlerden Farkı Nedir? California cevizi özellikleri nelerdir, fiyatı nedir, faydaları nelerdir konularını sizler için derledik.

Ceviz, hem ülkemizde hem de dünyada çok sevilerek tüketilen iyi bir protein ve kaynaklı tohumdur. Sade olarak, öğün aralarında, tatlılarda ve salata gibi pek çok üründe severek tüketilen bu besinin aynı zamanda dünyada bilinen pek çok çeşidi bulunur. Bizler bugün sizlere California cevizinden bahsedeceğiz. California cevizi, kara ceviz olarak da bilinir. Ceviz ailesinin güçlü üyelerinden biri olan bu ceviz türü tıpkı diğer ceviz türü gibi omega 3 yağ asidi ve omega 6 yağ asidi bakımından zengindir. Her ne kadar ismi kara ceviz olarak anılsa da görüntü bakımından diğer cevizlerden bir farkı bulunmaz. Saymakla bitmeyen faydaları ile çok sevilen bu ceviz türü bilinen diğer cevizlerin aksine dış görünüm itibari ile daha farklıdır. İri görünümlü olan bu ceviz türünün kabukları daha ince olmakla beraber çok daha iri cevizlerdir. Tat olarak bilinen cevizlerin aksine kabuk acılığı bulunmaz. Tadı şekerli bir his verir. Herhangi bir acılık bulundurmaz. California cevizi hakkında diğer merak edilenler ise şu şekildedir;

California Cevizi Özellikleri Nelerdir?

California cevizi diğer cevizlere nazaran çok daha iri yapılıdır. Kabukları daha ince olduğundan çok kolay bir şekilde kırılır. Dolayısı ile çok fazla uğraşmadan anında yemeye hazır hale gelebilir. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında hasadı yapılan bu ceviz türünün hasadından sonra ki süreçte ön yıkama ile özel makinelerde temizliği yapıldığından içinde ki olumsuz maddeler arındırılmış oluyor. Son derece iyi bir vitamin ve mineral kaynağı olarak bilinen bu besin tatlı bir aromaya sahiptir. Bu açıdan çok sevilir. Özellikle tatlı tariflerinde kullanıldığında muhteşem bir aroma verdiği gibi, tuzlu çöreklerde kullanıldığında ise tatlı-tuzlu dengesini çok iyi yerine getirir.

California Cevizi Faydaları Nelerdir?

California cevizinin diğer ceviz ve fındık çeşitleri gibi insan vücuduna pek çok faydası bulunur. Bu ceviz çeşidinin faydaları arasında şunlar yer alır;
· Diğer cevizlere nazaran beş kat daha fazla omega 3 asidi içerir. Bu sayede kalp ve beyin sağlığını korurken aynı zamanda destekler.
· İyi bir protein kaynağıdır. Kas yapımını destekleyici etkisinden söz etmek mümkündür.
· Akdeniz tipi beslenme rejiminde mutlaka olması gereken bitkisel bir yağ çeşididir.
· Birçok hastalığın gelişimine karşı son derece koruyucu ve önleyici etkisi bulunmaktadır.
· Damar tıkanıklığının giderilmesinde olumlu bir etkiye sahiptir.
· Antioksidan seviyesi oldukça yüksektir.
· İyi kolesterol seviyesini yükseltirken, kötü kolesterolü düşürmektedir.
· Kanser türlerine karşı savaş açar. Serbest radikalleri bloke edicidir.
· Manganez bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.
· E vitamini seviyesi yüksektir.
· Düzenli tüketimi cilt ve saç bakımına da iyi gelecektir.
· Diyet dönemlerinde iyi bir ara öğün seçeneğidir.
· Düzenli tüketimi diyet ve sporla desteklendiğinde son derece hızlı yağ yakımına yardımcı olur.
· Prostat kanseri ve meme kanseri gibi ciddi kanser türleri ile mücadele eder.
· Beyinde yer alan bir kimyasal olan serotonin hormonunun salgılanmasına yardım eder.
· Stres ile savaşır. Daha huzurlu hissedilmesine yardımcıdır.
· Posası iyi bir lif kaynağıdır. Bu sayede kabızlık sorununu uzun vadede giderebilir.