Dağ çileği halk arasında yaban çileği olarak da adlandırılan ve sevilen bir bitki türüdür. Dağ çileği günde ne kadar kullanılmalıdır, saksıda yetişir mi, pekmezi nasıl yapılır, sirkesi nasıl yapılır, hamilelikte yenir mi, bebeklere ne zaman verilir?
Dağ çileği halk arasında yaban çileği olarak da adlandırılan ve sevilen bir bitki türüdür. Dağ çilekleri normal çileklere göre daha ufak yapıdadır ve çilekleri kendi başına yetişmektedir. Güzel görüntülerinin yanında vitamin değeri olarak son derece zengin meyvelere sahiptir. Dağ çileklerinin yetiştiği ağaçların boyları 8 metreye kadar ulaşabilmektedir ve her mevsim yeşil renge sahiptir. Ormanlık ve çalılık bölgelerde yetişmesi mümkün olan bu bitki türü Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde de yetişebilmektedir. Çaylık ve fındıklık alanlarda da dağ çileklerine rastlamak mümkündür. İçerdiği C Vitamini sayesinde kişilerin günlük vitamin ihtiyacını karşılayabilme özelliğine sahiptir. Gün içinde yaklaşık bir avuç dağ çileği yemek kişileri için oldukça faydalıdır. Dağ çileği son derece organik bir meyve özelliğindedir ve faydaları da oldukça fazladır. Pek çok rahatsızlığa karşı güçlü etkileri bulunan bir meyve olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. Normal veya hormonlu çileklere göre daha küçük bir forma sahiptir ve daha değerli olarak nitelendirilmektedir. Dağ çileğinin faydalarından bazıları şu şekilde sıralanabilmektedir;
Dağ çileği halk arasında yaban çileği olarak da adlandırılan ve sevilen bir bitki türüdür. Dağ çilekleri normal çileklere göre daha ufak yapıdadır ve çilekleri kendi başına yetişmektedir. Güzel görüntülerinin yanında vitamin değeri olarak son derece zengin meyvelere sahiptir. Dağ çileklerinin yetiştiği ağaçların boyları 8 metreye kadar ulaşabilmektedir ve her mevsim yeşil renge sahiptir. Ormanlık ve çalılık bölgelerde yetişmesi mümkün olan bu bitki türü Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde de yetişebilmektedir. Çaylık ve fındıklık alanlarda da dağ çileklerine rastlamak mümkündür. İçerdiği C Vitamini sayesinde kişilerin günlük vitamin ihtiyacını karşılayabilme özelliğine sahiptir. Gün içinde yaklaşık bir avuç dağ çileği yemek kişileri için oldukça faydalıdır. Dağ çileği son derece organik bir meyve özelliğindedir ve faydaları da oldukça fazladır. Pek çok rahatsızlığa karşı güçlü etkileri bulunan bir meyve olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. Normal veya hormonlu çileklere göre daha küçük bir forma sahiptir ve daha değerli olarak nitelendirilmektedir. Dağ çileğinin faydalarından bazıları şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Ciltte oluşan sivilce ve akne gibi problemlere karşı oldukça etkilidir.
- Vücudun C Vitamini ihtiyacını karşılar.
- Sigaranın ciltte ve vücutta yol açtığı problemleri azaltma konusunda son derece etkilidir.
- Sinir kuvvetlendirici bir etkiye sahiptir, bağırsak kurtlarının dökülmesinde kişilere yardımcı olur.
- İdrar söktürücü niteliktedir.
- Romatizma ağrılarına karşı adeta ağrı kesici niteliği taşımaktadır.