Dana döş, dananın göğüs bölgesinden elde edilen eti tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Dana döş nedir, besin değeri nedir, hangi yemeklerde kullanılır, dana döş kıyma ile ne yapılır, dana döş yumuşak olur mu? Dana döş eti tavada nasıl pişirilir? Dana döş nasıl temizlenir?
Dananın göğüs kısmında bulunan kemik bölgesine yakın olan et parçalarına dana döş denilmektedir. Döş bölgesi dananın en çok tercih edilen bölgesidir. Kemik bölgesine yakın olduğu için etin daha lezzetli olduğu belirtilmektedir. Hemen her tür yemeğin içerisine ilave edilebilen bir et türü olma özelliği taşımaktadır.
Dana döş, dananın göğüs bölgesinden elde edilen eti tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Oldukça kemikli ve yumuşak bir yapıya sahip olan bu bölge son derece lezzetli olarak nitelendirilmektedir. Kemiklere yakın bir bölgede yer aldığı için diğer bölgedeki etlere göre daha lezzetli olarak nitelendirilmektedir.
· 70 gram Su
· 0 gram Karbonhidrat
· 0 gram Lif
· 0 gram Şeker
· 20. 15 gram Protein
· 9.86 gram Yağ
· 3.705 gram doymuş yağ
· 67 miligram Kolesterol
· 80 miligram Sodyum
· 350 miligram Potasyum
· 13 miligram Kalsiyum
· 12 IU A Vitamini
· 4 IU D Vitamini
· 0.16 miligram E Vitamini
· 1.5 mikrogram K Vitamini
· 0.586 miligram B6 Vitamini
· 1.68 mikrogram B12 Vitamini
· 0.07 mikrogram Thiamin B1
· 0.154 mikrogram Riboflavin B2
· 6.115 mikrogram Niacin B3
· 1.98 miligram Demir
· 3 mikrogram Folat
· 0.647 miligram Pantotenik Asit
· 212 miligram Fosfor
· 22 miligram Magnezyum
· 4.93 miligram Çinko
· 0.069 miligram Bakır
· 21.6 mikrogram Selenyum
· 0.002 miligram Manganez
Dananın göğüs kısmında bulunan kemik bölgesine yakın olan et parçalarına dana döş denilmektedir. Döş bölgesi dananın en çok tercih edilen bölgesidir. Kemik bölgesine yakın olduğu için etin daha lezzetli olduğu belirtilmektedir. Hemen her tür yemeğin içerisine ilave edilebilen bir et türü olma özelliği taşımaktadır.
Dana döş, dananın göğüs bölgesinden elde edilen eti tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Oldukça kemikli ve yumuşak bir yapıya sahip olan bu bölge son derece lezzetli olarak nitelendirilmektedir. Kemiklere yakın bir bölgede yer aldığı için diğer bölgedeki etlere göre daha lezzetli olarak nitelendirilmektedir.
Dana Döş Besin Değeri Nedir?
Dana döşün besin değeri şu şekilde belirtilmektedir;· 70 gram Su
· 0 gram Karbonhidrat
· 0 gram Lif
· 0 gram Şeker
· 20. 15 gram Protein
· 9.86 gram Yağ
· 3.705 gram doymuş yağ
· 67 miligram Kolesterol
· 80 miligram Sodyum
· 350 miligram Potasyum
· 13 miligram Kalsiyum
· 12 IU A Vitamini
· 4 IU D Vitamini
· 0.16 miligram E Vitamini
· 1.5 mikrogram K Vitamini
· 0.586 miligram B6 Vitamini
· 1.68 mikrogram B12 Vitamini
· 0.07 mikrogram Thiamin B1
· 0.154 mikrogram Riboflavin B2
· 6.115 mikrogram Niacin B3
· 1.98 miligram Demir
· 3 mikrogram Folat
· 0.647 miligram Pantotenik Asit
· 212 miligram Fosfor
· 22 miligram Magnezyum
· 4.93 miligram Çinko
· 0.069 miligram Bakır
· 21.6 mikrogram Selenyum
· 0.002 miligram Manganez