Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünlerinden birisi kesinlikle peynirdir. Dil peyniri kalorisi kaçtır, erir mi, dil peyniri nasıl yapılır, alerji yapar mı? Dil peyniri buzluğa konur mu, bebeklere ne zaman verilir, dil peyniri ile çeçil peyniri arasındaki fark nedir? Dil peyniri hangi yöreye ait, künefe yapılır mı, kuymak yapılır mı?
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünlerinden birisi kesinlikle peynirdir. Peynirin ise pek çok çeşidi bulunmaktadır. Sert dokulu, yumuşak, küflü, çörek otlu, Van otlu, tulum peyniri, kaşar peyniri gibi pek çok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bu peynir türleri ise ülkemizde sıklıkla üretilip, tüketilir. Ülkemizde en fazla tercih edilen peynir çeşitleri arasında ise dil peyniri yer almaktadır. Hem yumuşak bir kıvamlı olması, hem yağlı olması hem de ısı gördüğünde çok hızlı bir şekilde eriyip uzayabilmesi gibi özellikle çok sevilmektedir. Hem inek hem de keçi sütünden üretilen dil peyniri, bilhassa Kars ve Erzurum yöresinde meşhurdur ve sık üretilmektedir. Lifli bir yapısı bulunan dil peynirinin künefe ve peynir tatlısında da kullanıldığını belirtmek mümkündür. Son derece yağlı bir peynir olduğu için ise kalorisi yüksektir. Dil peyniri hakkında tüm merak edilenler sizlerle…
· İlk olarak tam yağlı inek ya da tam yağlı keçi sütü bulunmalıdır.
· Ardından bu süt kaynatılmalı ve derecesi 32’ye gelene dek soğutulmalıdır.
· Marketlerde hazır olarak satılan peynir mayasından bir kapak süte konulmalıdır. Ardından süt bir saat kadar yerinden kaldırılmadan dinlendirilmelidir.
· Yoğurt gibi bir kıvamı olan sütten ufak ufak paralar kesilir ve özel olarak üretilen dil peyniri kalıplarına dökülür.
· Parçalar sıcak suda dinlendirilerek hafif hafif haşlanır.
· Ardından dinlenmeye alınır.
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünlerinden birisi kesinlikle peynirdir. Peynirin ise pek çok çeşidi bulunmaktadır. Sert dokulu, yumuşak, küflü, çörek otlu, Van otlu, tulum peyniri, kaşar peyniri gibi pek çok peynir çeşidi bulunmaktadır. Bu peynir türleri ise ülkemizde sıklıkla üretilip, tüketilir. Ülkemizde en fazla tercih edilen peynir çeşitleri arasında ise dil peyniri yer almaktadır. Hem yumuşak bir kıvamlı olması, hem yağlı olması hem de ısı gördüğünde çok hızlı bir şekilde eriyip uzayabilmesi gibi özellikle çok sevilmektedir. Hem inek hem de keçi sütünden üretilen dil peyniri, bilhassa Kars ve Erzurum yöresinde meşhurdur ve sık üretilmektedir. Lifli bir yapısı bulunan dil peynirinin künefe ve peynir tatlısında da kullanıldığını belirtmek mümkündür. Son derece yağlı bir peynir olduğu için ise kalorisi yüksektir. Dil peyniri hakkında tüm merak edilenler sizlerle…
Dil Peyniri Kalorisi Kaçtır?
Tam yağlı inek sütü ya da tam yağlı keçi sütünden üretilen dil peynirinin kaç kalori olduğu merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Özellikle diyet döneminde olan ve kalori hesabı yapan kişiler tarafından merak edilen bu soruya üzülerek yanıt vermeliyiz ki son derece yüksek bir kalorisi vardır. Yaklaşık olarak yüz gram olan bir dil peynirinin 350 kalori olduğunu söylemek mümkündür.Dil Peyniri Erir Mi?
Evet. Dil peyniri eriyip sünebilen peynirler arasında yer almaktadır. Özellikle pizza yapımında, künefe yapımında, peynir tatlısı yapımında ve tost yapımında sıklıkla tercih edilebilir. Yumuşak bir kıvamı olduğu işçin ve iyi bir mayalama tekniği olduğu için dil peynirini hızla uzadığı ve düşük ısıda bile eridiğini belirtmek mümkündür.Dil Peyniri Nasıl Yapılır?
Dil peynirlerinin nasıl yapıldığı merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Dil peynirlerinin yapım aşaması ise şu şekildedir;· İlk olarak tam yağlı inek ya da tam yağlı keçi sütü bulunmalıdır.
· Ardından bu süt kaynatılmalı ve derecesi 32’ye gelene dek soğutulmalıdır.
· Marketlerde hazır olarak satılan peynir mayasından bir kapak süte konulmalıdır. Ardından süt bir saat kadar yerinden kaldırılmadan dinlendirilmelidir.
· Yoğurt gibi bir kıvamı olan sütten ufak ufak paralar kesilir ve özel olarak üretilen dil peyniri kalıplarına dökülür.
· Parçalar sıcak suda dinlendirilerek hafif hafif haşlanır.
· Ardından dinlenmeye alınır.