Eylül ayının gelmesiyle beraber havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Dondurucuda sebzeler kaç ay saklanır, dondurucudan çıkan sebzeler tekrar dondurulur mu, çiğ sebze konur mu, sebze nasıl pişirilir, kokusu nasıl giderilir? Dondurucuda hangi sebzeler saklanır? Tüm bu soruları sizin için araştırdık.
Eylül ayının gelmesiyle beraber havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Kışın geleceğini haber veren Eylül ayında kış hazırlıkları da başladı. Yaz mevsiminde yetişen sebzeler daha lezzetli ve ucuz oluyor. Bu nedenle yazın yetişen sebzeleri uygun bir şekilde saklayarak kış mevsiminde tüketme şansı elde ediliyor. Saklama yöntemleri kurutmak, konserve yapmak ve dondurmaktır. Bu yazımızda sebzeleri dondurucuda saklamak yönteminden bahsedeceğiz. Dondurucuda sebze saklamak için önce en güzel ve taze sebzeler alınır. Daha sonra bunlar iyice yıkandıktan sonra yemek yapacak gibi doğranır. Sebzelerin dondurucuya koyulmadan önce çiğ kalmaması, bir işlemden geçmesi gerekir. Bu sırada sebzeleri haşlayabilir veya kavurabilirsiniz. Ancak bu işlem kısa sürmeli ve sebzeler biraz diri kalmalıdır. Ardından sebzeler buzlu suya koyularak soğutulur. Bu işleme şoklama denir. En son olarak sebzeler iyice süzülür ve buzdolabı poşetlerine koyularak ya da saklama kaplarına koyularak derin dondurucuya koyulur. Ayrıca her sebzenin saklama şartları farklıdır. Mesela domates rendeleyerek, kavurarak ya da bütün halde saklanabilir. Taze fasulye kavurarak, barbunya çiğ halde, mantar, bezelye, ıspanak, brokoli ve havuçlar ise haşlanarak saklanabilir. Dondurulmuş sebzeler 12 aya kadar taze kalır ve yemeklere katılarak tüketilir. Dondurucuya hangi sebzeler atılabilir, sebzeler nasıl koyulur, kaç aya kadar dayanır gibi merak tüm soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.
Eylül ayının gelmesiyle beraber havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Kışın geleceğini haber veren Eylül ayında kış hazırlıkları da başladı. Yaz mevsiminde yetişen sebzeler daha lezzetli ve ucuz oluyor. Bu nedenle yazın yetişen sebzeleri uygun bir şekilde saklayarak kış mevsiminde tüketme şansı elde ediliyor. Saklama yöntemleri kurutmak, konserve yapmak ve dondurmaktır. Bu yazımızda sebzeleri dondurucuda saklamak yönteminden bahsedeceğiz. Dondurucuda sebze saklamak için önce en güzel ve taze sebzeler alınır. Daha sonra bunlar iyice yıkandıktan sonra yemek yapacak gibi doğranır. Sebzelerin dondurucuya koyulmadan önce çiğ kalmaması, bir işlemden geçmesi gerekir. Bu sırada sebzeleri haşlayabilir veya kavurabilirsiniz. Ancak bu işlem kısa sürmeli ve sebzeler biraz diri kalmalıdır. Ardından sebzeler buzlu suya koyularak soğutulur. Bu işleme şoklama denir. En son olarak sebzeler iyice süzülür ve buzdolabı poşetlerine koyularak ya da saklama kaplarına koyularak derin dondurucuya koyulur. Ayrıca her sebzenin saklama şartları farklıdır. Mesela domates rendeleyerek, kavurarak ya da bütün halde saklanabilir. Taze fasulye kavurarak, barbunya çiğ halde, mantar, bezelye, ıspanak, brokoli ve havuçlar ise haşlanarak saklanabilir. Dondurulmuş sebzeler 12 aya kadar taze kalır ve yemeklere katılarak tüketilir. Dondurucuya hangi sebzeler atılabilir, sebzeler nasıl koyulur, kaç aya kadar dayanır gibi merak tüm soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.