Yemeklerin pişirilmesinde pek çok teknik kullanılır. Düdüklü tencere nasıl kullanılır, patlaması neden olur, düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer, güvenli mi, havası nasıl alınır? Düdüklü tencerede fasulye kaç dakikada pişer, düdüklü tencere neden su damlatır, neden hava kaçırır, ventili nasıl temizlenir? Tüm bu soruları sizin için araştırdık.
Yemeklerin pişirilmesinde pek çok teknik kullanılır. Bazı teknikler ise yemeklerin daha lezzetli olmasına ve çok daha yumuşak pişmesine yardımcı olur. Buharda pişirme tekniği ise sert dokulu yemeklerin pişirilmesinde son derece etkin bir rol oynar. Buharda pişirme teknikleri için en sık kullanılan mutfak aleti ise düdüklü tenceredir. Zaman zaman ev kazalarına neden olan düdüklü tencereler doğru kullanımla birlikte hem zaman tasarrufu yapılmasını sağlar; hem de nohut, fasulye, kemikli et, patates, mercimek gibi sert dokulu besinlerin yumuşacık olmasını sağlar. Ayrıca düdüklü tencere kullanımı yemeklerin istenmeyen kokusunun da çıkmamasına yardımcı olduğundan dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Yemek yapmayı kolaylaştıran ve özellikle et gibi sert besinlerin çok kısa bir süre içerisinde yumuşacık pişmesine yardımcı olmaktadır. Yemek pişirmekle ilgilenen herkesin çok merak ettiği düdüklü tencere kullanımı ile ilgili akıllara takılan tüm sorular ve bu soruların yanıtları sizler için hazırlandı…
· İlk olarak her ne yemek pişirilecek olursa olsun düdüklü tencere ağzına kadar yemekle doldurulmamalıdır.
· Düdüklü tencerenin kapağı ateşe konulduktan sonra kesinlikle dik konumda tutulması gereklidir.
· Beklenen pişme süresi bittikten sonra düdükler ses çıkarmaya başlayacaktır. Bundan sonra ocaktan indirilmeli ve yaklaşık bir ya da iki dakika boyunca havanın çıkması sağlanmalıdır.
· Ardından düdüklü tencerenin düdük kısmı yavaşça indirilmelidir.
· Havasının çıktığından tamamen emin olunduktan sonra ise kapak açılmalıdır.
Yemeklerin pişirilmesinde pek çok teknik kullanılır. Bazı teknikler ise yemeklerin daha lezzetli olmasına ve çok daha yumuşak pişmesine yardımcı olur. Buharda pişirme tekniği ise sert dokulu yemeklerin pişirilmesinde son derece etkin bir rol oynar. Buharda pişirme teknikleri için en sık kullanılan mutfak aleti ise düdüklü tenceredir. Zaman zaman ev kazalarına neden olan düdüklü tencereler doğru kullanımla birlikte hem zaman tasarrufu yapılmasını sağlar; hem de nohut, fasulye, kemikli et, patates, mercimek gibi sert dokulu besinlerin yumuşacık olmasını sağlar. Ayrıca düdüklü tencere kullanımı yemeklerin istenmeyen kokusunun da çıkmamasına yardımcı olduğundan dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Yemek yapmayı kolaylaştıran ve özellikle et gibi sert besinlerin çok kısa bir süre içerisinde yumuşacık pişmesine yardımcı olmaktadır. Yemek pişirmekle ilgilenen herkesin çok merak ettiği düdüklü tencere kullanımı ile ilgili akıllara takılan tüm sorular ve bu soruların yanıtları sizler için hazırlandı…
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?
Düdüklü tencere kullanımının nasıl olması gerektiği merak edilenler arasında yer almaktadır. Düdüklü tencerenin doğru kullanımı şu şekilde olmalıdır;· İlk olarak her ne yemek pişirilecek olursa olsun düdüklü tencere ağzına kadar yemekle doldurulmamalıdır.
· Düdüklü tencerenin kapağı ateşe konulduktan sonra kesinlikle dik konumda tutulması gereklidir.
· Beklenen pişme süresi bittikten sonra düdükler ses çıkarmaya başlayacaktır. Bundan sonra ocaktan indirilmeli ve yaklaşık bir ya da iki dakika boyunca havanın çıkması sağlanmalıdır.
· Ardından düdüklü tencerenin düdük kısmı yavaşça indirilmelidir.
· Havasının çıktığından tamamen emin olunduktan sonra ise kapak açılmalıdır.