Dut yaz aylarının sonlarına doğru çıkmaya başlar. Taze iken epey faydalı ve lezzetli olan dut, kurutulunca da lezzetli olur ve vücuda yararları neredeyse 2 katına çıkar. Dut kurusu kaç kaloridir, faydaları nelerdir, nasıl yapılır, günde ne kadar yenmelidir, hamile kalmayı kolaylaştırır mı, nasıl kaynatılır, yemeden önce yıkanır mı? Tüm bu soruları sizin için araştırdık.
Dut yaz aylarının sonlarına doğru çıkmaya başlar. Taze iken epey faydalı ve lezzetli olan dut, kurutulunca da lezzetli olur ve vücuda yararları neredeyse 2 katına çıkar. Dutlar yazın kurutup, kış için saklanabilir. Kurutulmuş dutun içinde B1, B2, C, K vitaminleri ile demir ve kalsiyum mineralleri bulunur. Ayrıca bol miktarda antioksidan içerir. Bu nedenle tüketilmesi enerji verir, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur, vücut direncini artırır, karaciğerlerin çalışmasına destek olur, böbrekleri temizler, vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Bunun yanında vücutta kan yapıcı etkisi olduğu için kansızlık probleminin de önüne geçer. Her gün 1 avuç dut kurusu tüketmek kalp, böbrek, karaciğer sağlığına çok iyi gelir ve felç geçirme riskini azaltır. Ancak her besin gibi dut kurusunun da yeterli miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Gereğinden fazla dut kurusu tüketmek vücutta kan şekerinin aniden yükselmesine veya düşmesine neden olabilir. Bu nedenle diyabet hastalığına yol açabilir. Ayrıca hassas bünyeli kişilerde alerjik reaksiyonlara da neden olabilir. kanser hastası ve kemoterapi alan kişilerin dut kurusu tüketmesi sakıncalıdır. Doktora danışarak tüketebilirler. Vitamin deposu ve şifa kaynağı dut kurusu hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarına yazımızda ulaşabilirsiniz.
Dut yaz aylarının sonlarına doğru çıkmaya başlar. Taze iken epey faydalı ve lezzetli olan dut, kurutulunca da lezzetli olur ve vücuda yararları neredeyse 2 katına çıkar. Dutlar yazın kurutup, kış için saklanabilir. Kurutulmuş dutun içinde B1, B2, C, K vitaminleri ile demir ve kalsiyum mineralleri bulunur. Ayrıca bol miktarda antioksidan içerir. Bu nedenle tüketilmesi enerji verir, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur, vücut direncini artırır, karaciğerlerin çalışmasına destek olur, böbrekleri temizler, vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Bunun yanında vücutta kan yapıcı etkisi olduğu için kansızlık probleminin de önüne geçer. Her gün 1 avuç dut kurusu tüketmek kalp, böbrek, karaciğer sağlığına çok iyi gelir ve felç geçirme riskini azaltır. Ancak her besin gibi dut kurusunun da yeterli miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Gereğinden fazla dut kurusu tüketmek vücutta kan şekerinin aniden yükselmesine veya düşmesine neden olabilir. Bu nedenle diyabet hastalığına yol açabilir. Ayrıca hassas bünyeli kişilerde alerjik reaksiyonlara da neden olabilir. kanser hastası ve kemoterapi alan kişilerin dut kurusu tüketmesi sakıncalıdır. Doktora danışarak tüketebilirler. Vitamin deposu ve şifa kaynağı dut kurusu hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarına yazımızda ulaşabilirsiniz.