Ebegümeci bitkisi çoğunlukla Akdeniz ve Kuzey Afrika bölgesinde rastlanan bir bitki türüdür. Ebegümeci yemeği nasıl yapılır, kaç kaloridir, bebeklere verilir mi? Ebegümeci yemeği faydaları, besin değeri nedir? Ebegümeci yemeği hangi yöreye aittir? Ebegümeci yemeği ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.
Sekiz farklı türde yetişen Ebegümeci bitkisinin insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Faranjit, kronikleşmiş bademcik iltihabı, diş etlerinde plak oluşumu, ağızda bakteri oluşumu, göz kuruluğu, akciğerlerde balgam toplanması, öksürük, ses kısıklığı, bronşit ve ayak şişkinliği gibi hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur. Yemeklerde, salatalarda ve zeytinyağlılarda kullanılarak tüketilir. Bu yazımızda ebegümeci yemeğinden söz ediyoruz. Ebegümeci yemeği için 1 fincan pilavlık bulgur, 1 tane kuru soğan, 1 demet ebegümeci, yarım yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı sıcak su ve bir tutam tuz gerekir. Sıcak, lezzetli ve besin değeri oldukça zengin olan Ebegümeci yemeği sindirim sistemi için çok yararlıdır. Mide ve bağırsakların iyi çalışmasını sağlar, nefes darlığına iyi gelir, öksürük şikayetinin giderilmesini sağlar, ateş düşürücüdür, burun tıkanıklığını giderir ve solunum yolu hastalıklarını tedavi eder. Özellikle kış aylarında bu lezzetli tarifi yaparak tüketebilirsiniz.
Sekiz farklı türde yetişen Ebegümeci bitkisinin insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Faranjit, kronikleşmiş bademcik iltihabı, diş etlerinde plak oluşumu, ağızda bakteri oluşumu, göz kuruluğu, akciğerlerde balgam toplanması, öksürük, ses kısıklığı, bronşit ve ayak şişkinliği gibi hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur. Yemeklerde, salatalarda ve zeytinyağlılarda kullanılarak tüketilir. Bu yazımızda ebegümeci yemeğinden söz ediyoruz. Ebegümeci yemeği için 1 fincan pilavlık bulgur, 1 tane kuru soğan, 1 demet ebegümeci, yarım yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı sıcak su ve bir tutam tuz gerekir. Sıcak, lezzetli ve besin değeri oldukça zengin olan Ebegümeci yemeği sindirim sistemi için çok yararlıdır. Mide ve bağırsakların iyi çalışmasını sağlar, nefes darlığına iyi gelir, öksürük şikayetinin giderilmesini sağlar, ateş düşürücüdür, burun tıkanıklığını giderir ve solunum yolu hastalıklarını tedavi eder. Özellikle kış aylarında bu lezzetli tarifi yaparak tüketebilirsiniz.