Fisyon, bir çekirdek parçalanması olayıdır. Bu olay, bir çekirdeğin, çekirdek yapısının çok enerjik olduğu durumlarda, daha küçük parçalara bölünmesi olayıdır. Bu olay sırasında, çekirdek parçalanır ve birkaç nükleer parçacık ortaya çıkar. Bu parçacıklar, nükleer fisyon reaksiyonları sırasında ortaya çıkan radyoaktif parçacıklardır.

Füzyon, ise iki ya da daha fazla çekirdeğin birleşmesi olayıdır. Bu olay sırasında, iki ya da daha fazla çekirdek birleşir ve bir çekirdek yapısı ortaya çıkar. Bu olay, çok yüksek enerjilere ihtiyaç duyar ve çok sıcak bir ortamda gerçekleşir. Füzyon reaksiyonları sırasında, nükleer füzyon reaksiyonları sırasında ortaya çıkan radyoaktif parçacıklar üretilir.

Fisyon ve Füzyon Reaksiyonları Arasındaki Fark​

Fisyon ve füzyon reaksiyonları arasındaki temel fark, reaksiyon sırasında ortaya çıkan parçacıkların sayısı ve büyüklüğüdür. Fisyon reaksiyonları sırasında, çekirdek parçalanır ve daha küçük parçalara bölünür. Bu nedenle, fisyon reaksiyonları sırasında daha az sayıda, ancak daha büyük parçacık ortaya çıkar. Füzyon reaksiyonları sırasında ise, iki ya da daha fazla çekirdek birleşir ve bir çekirdek yapısı oluşur. Bu nedenle, füzyon reaksiyonları sırasında daha fazla sayıda, ancak daha küçük parçacık ortaya çıkar.