Galata Kulesi, İstanbul tarihi ve turizmi açısından çok önem arz etmektedir. Sizin için Galata Kulesi hakkında araştırma yaptık. Galata Kulesi hikayesi nedir? Galata Kulesi nerede, giriş ücreti ne kadar? Galata Kulesi kaç metre uzunlukta, etrafında neler var? Galata Kulesi öğrenci giriş ücreti ne kadar? Galata Kulesi kaç yılında, neden yapıldı? Galata Kulesi müze kartı geçerli mi? Galata Kulesi giriş saatleri nedir? Galata Kulesi ve Kız Kulesi aşkı hikayesi nedir?

İstanbul’un en önemli simge yapılarından biri de Galata Kulesi’dir. Galata Kulesi, şehrin hemen hemen tüm noktalarından görülen ve İstanbul’a gidildiğinde mutlak suretle uğranması gereken bir yerdir. Galata Kulesi müze olarak kullanıma sunulan bir alan olmakla birlikte, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. Galata semtinden adını alan Galata Kulesi, zamanında bir gözetleme kulesi olarak inşa ettirilmişti. Günümüzde müze olarak kullanılan ve eşsiz boğaz manzarası sunan Galata Kulesi, eski ismi ile aynı zamanda Kutsal Haç Kulesi olarak da bilinmektedir. Yangın kulesi, gözetleme kulesi, müze, sergi alanı ve turistik yapı amacı ile kullanılan Galata Kulesi hakkında ziyaretçilerin ve tarih meraklıların merak ettiği tüm sorular ve bu soruların yanıtları sizler için derlendi…

Galata Kulesi Hikayesi Nedir?

Tarihin en önemli dokularından biri olan Galata Kulesi ile ilgili farklı farklı hikayeler bulunmaktadır. Bununla ilgili ilk hikaye ise Galata Kulesi’ne birbirine seven iki insanın evleneceği yönündedir. Bu inanış ise Roma döneminden kalmadır. O dönemlerde hayatlarını birlikte geçirecekleri bilinen çiftler birlikte çıkar; eğer birbirlerini hayatlarında yer almayacaklarsa bu durumda kader bir ağ örer ve çiftlerden birine engel olurmuş. Kısacası Galata Kulesi, gerçekten bir ömrü paylaşacak kişilere ev sahipliği edermiş.

Galata Kulesi Nerede?

İstanbul ve Beyoğlu semtinin en güzel mekanlarından biri olan Galata Kulesi’nin nerede olduğu sıklıkla merak edilen sorular arasında yerini alır. Galata Kulesi ise İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alır. Günümüzde müze olarak kullanılan ve daimi bir şekilde ziyaretçi kabul eden Galata Kulesi Bereketzade Beyoğlu’nda yer almaktadır.

Galata Kulesi Kaç Metre Uzunlukta?

Boğazı tamamen gözler önüne seren ve yüksekliği nedeni ile gözetleme kulesi olarak kullanılan Galata Kulesi’nin uzunluğu da sıklıkla araştırılmaktadır. Galata Kulesi’nin en üst kat yüksekliğinin 40.04 metre olduğu bilinir. Yapının çatısı da dahil olmak üzere toplam uzunluğu ise 62.59 metredir.

Galata Kulesinin Etrafında Neler Var?

Galata Kulesi’ne gidildiğinde müze ziyareti sonrasında pek çok kişi civarda da görülecek yerleri araştırmaya başlar. Çok çeşitli yapıların bulunduğu İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde nelerin olduğu da merak edilir. Galata Kulesi’nin etrafına bakıldığında Galip Dede Caddesi, Sen Piyer Kilisesi, Kamondo Merdivenleri, Osmanlı Bankası Müzesi ve Arap Cami gibi yapılar bulunur. Buralar da gezilip görülmeye değer yerlerdir.

Galata Kulesi Kaç Yılında Yapıldı?

Tarihin en eski yapılarından biri olarak bilinen Galata Kulesi Bizans döneminde yaptırılmıştır. Bizans İmparatoru Justinianos’un yaptırdığı bu yapı ise Milattan Sonra 507-508 yılları arasındadır. Fakat daha sonradan Cenevizliler tarafından bugün ki haline kavuşturulmuştur. Cenevizlilerin inşa ettirdiği bu yapı ise 1348-1349 yılları arasındadır.

Galata Kulesi Müze Kart Geçerli Mi?

Evet. Müze kart Galata Kulesi Müzesi’nin ziyaretlerinde de geçerlidir. 100 Türk Lirası giriş ücretini çok fazla bulan kişiler bu karttı 60 Türk Lirası’na edinebilir. Galata Kulesi’nde birden fazla ziyarette bulunabilmesi için oldukça avantaj sağlamakla birlikte, diğer müzeler için de kullanılabilmektedir.

Galata Kulesi Neden Yapıldı?

Tarihte pek çok amaca birden hizmet eden Galata Kulesi’nin neden yaptırıldığı sıklıkla araştırılan ve merak edilen konular arasında yer alır. Galata Kulesi, ilk yapıldığında hem fener hem de gözetleme amacı ile yaptırılmıştır. Daha sonralarda ise savunma amacı ile kullanılmıştır. Galata Kulesi şehrin güvenliğini ve savunmasını sağlamak amacı ile inşa edilmiş bir yapı olarak da bilinir.

Galata Kulesi Ve Kız Kulesi Aşkı Hikayesi Nedir?

Galata Kulesi ile Kız Kulesi’nin bir rivayete göre aşk yaşadığı rivayet edilir. Galata Kulesi, Kız Kulesi’ne aşıktır fakat arada bulunan deniz aşklarını yaşamalarına engeldir. Bir gün Galata Kulesi, aşkını duyurmak için Kız Kulesi’ne mektuplar yazar ve mektupları Hezarfen Ahmet Çelebi’ye verir. Hezarfen Ahmet Çelebi ise mektupları Kız Kulesi’ne ulaştırır.

Galata Kulesi Giriş Saatleri Nedir?

Galata Kulesi’nin giriş saatleri sıklıkla araştırılır. Her gün açık olan bu müze sabah saat 10.00 ile akşam saat 19.00 arasındadır. Bu giriş çıkış saatleri sıklıkla değiştiğinden dolayı kişiler mutlaka o gün için bir araştırma yapmalı ve buna göre Galata’da olmalıdır.