Galatasaray Hakkında Merak Edilenler. Galatasaray kurulduğundan beri beri kaç şampiyonluğu var, Galatasaray bir maçta en fazla kaç gol attı, Galatasaray ne kadar borcu var? Konularını sizler için araştırdık.

Ülkemizde ve dünyada bilinen en güçlü spor kulüplerinden biri elbette Galatasaray’dır. Adına şarkılar yazılan ve her yıl çeşitli başarıları ile gündemden düşmeyen Galatasaray hakkında söylenecek pek çok şey bulunur. Aslanlar, Cimbom, Kupabeyi, Avrupa Fatihi gibi lakaplar ile birlikte de anılan Galatasaray Spor Kulübü kısaca ‘GS’ olarak da bilinir. Sarı ve kırmızı rengi kendine tema edinen Galatasaray bilindiği üzere 20 Ekim 1905 yılında yani tam 116 yıl önce ve Osmanlı’nın don demlerinde kurulmuş bir kulüptür. Her yıl Nef Stadyumu’nda ev sahipliği yapan Galatasaray’ın bilindiği üzere başkanı Burak Elmas, teknik direktörü ise Fatih Terim’dir. Pek çok ünlü ve başarılı oyuncuları bir arada bulunduran ve yanı zamanda Süper Lig’te yer alan Galatasaray hakkında tüm merak ettikleriniz sizler için araştırıldı;

Galatasaray Kurulduğundan Beri Kaç Şampiyonluğu Var?

1905 yılında kurulan Galatasaray Spor Kulübü bugüne değin geçen 116 yıllık sürede pek çok başarıya imza atmıştır. Hem yurt içi diğer spor kulüpleri ile karşılaşmalarında hem de ülkemizi yurt dışında temsil ettiğinde son derece başarılı sonuçlar getiren Galatasaray ile ilgili sık merak edilenler arasında yer alan bu sorunun cevabı ise aslında oldukça basittir. Bugüne kadar bakılan istatistiklerde ve bazı forum sitelerinde yer alan bilgilere göre Galatasaray’ın pek çok şampiyonluğu bulunur. Kurulduğu tarihten bugüne geçen 116 yılı aşkın sürede elde ettiği şampiyonluk sayısı 36’dır. Oldukça yüksek bir oranla en çok şampiyonluk elde eden spor kulüpleri arasında bilindiği kadarı ile ilk sırada yer alır. Öte yandan takımın diğer başarılarına bakıldığında da 16 kez Türkiye Süper Kupası, 22 kez Süper Lig, 18 kez Türkiye Kupası kazandığını iletebiliriz.

Galatasaray Bir Maçta En Fazla Kaç Gol Attı?

Tüm spor kulüplerinde elde edilen başarılar istatistiklerle kaydedilir. Elde edilen başarılar, istikrarın bir nişanesi niteliğinde olup, her bir veri her bir oyuncu ve her bir gol kayıt altına alınır. Dolayısı ile Galatasaray’ın da istatiksel açıdan bakılarak elde ettiği pek çok ilk bulunur. Sarı kırmızılılar ya da Cimbom olarak da anılan bu takımın en büyük fark attığı spor kulübü ise Adana Demirspor oldu. 2018’de gerçekleşen bu maçta ki kayıt altına atılan skor 9-2 olmuştur. Aradaki 7 sayılık fark ise uzun süre akıllardan çıkmadı. Elde edilen bu ilk ise kayıt altına alınmıştır.