Kız Kulesi, İstanbul tarihi ve turizmi için çok önemli bir yapıdır. Sizler için Kız Kulesi hakkında bilgiler topladık. Kız Kulesi nerede, nasıl gidilir? Kız Kulesi hikayesi, Kız Kulesini kim yaptırdı? Kız Kulesinde ne yapılır?

İstanbul’a ilk defa gelindiğinde muhteşem güzelliği ile göze çarpan Kızkulesi, İstanbul’un tıpkı Galata Kulesi gibi sembol mekanlarından biridir. Hakkında pek çok rivayetin yer aldığı Kız Kulesi, aynı zamanda Üsküdar’ın da sembolleri arasında yerini alır. Çeşitli efsanelerde adı geçen Kız Kulesi, İstanbul Boğazı’nda yer almaktadır. Bizans döneminden kalan Üsküdar’ın tek eseri Kız Kulesi, Milattan Önce 24. yılda yaptırılmıştır. Küçük bir ada üzerine kurulan Kız Kulesi, Osmanlı ve Bizans tarzı ile inşa ettirilmiş bir yapı olarak görülmektedir. Antik Çağ’dan Osmanlı dönemine ve hatta günümüze değin uzanan Kız Kulesi, sahilden 200 metre kadar uzaklıktadır. Eski zamanlarda deniz feneri olarak kullanılan Kız Kulesi, şu anda bir müze ve restoran olarak yer almaktadır.
Avrupalı tarihçiler tarafından adına Leander Kulesi denilen Kız Kulesi, aynı zamanda da Damalis ismi ile de bilinir. Salacak açıklarında bulunan bu kulenin ayrıca İstanbul’un fethinden çok daha önce yaptırılmıştır. Yaklaşık olarak 18 metre yüksekliğinde bulunan bu kule 5 kattan oluşturmaktadır. Tıpkı Galata Kulesi gibi tarihte çok çeşitli amaçlarla kullanılan Kız Kulesi’nin aynı zamanda bir dönem hapishane olarak kullanıldığında dair bir de bilgi vardır. Gözetleme, boğaz savunması ve gümrük kapısı olarak da kullanımı sağlanan Kız Kulesi hakkında tüm merak edilenler ve çok daha fazlası sizler için hazırlandı…

Kız Kulesi Nerede?

Hem yerli hem yabancı turistler tarafından oldukça ilgi çekici olan Kız Kulesi’nin nerede olduğu sıklıkla merak edilenler arasında yerini alır. İstanbul’un köklü ve tarihi ilçeleri arasında yer alan Üsküdar’ın bir sembolü olarak bilinen Kız Kulesi’nin yeri ise Salacak açıklarındadır. Üsküdar’a gidildiğinde özellikle Harem Otogarı’na en yakın yerlerden biri de Kız Kulesi2dir. Herkesin rahatlıkla bulabileceği muhteşem merkezi bir konumda yer almaktadır.

Kız Kulesine Nasıl Gidilir?

İstanbul’un en güzel ve en zarif mekanlarından biri olan Kız Kulesi’ne nasıl gidilir sorusu bulunulan konuma göre değişkenlik gösterir. Kız Kulesi’ne şehir dışından gelen kişiler ilk olarak Harem Otogarı’na bilet almalıdır. Harem Otogarı’ndan çıkıldıktan sonra sahil hattı boyunca yürünerek Kız Kulesi’ne gidiş sağlanabilir. Ayrıca Kız Kulesi’nin içine girilmek istendiğinde ise aynı kıyıdan teknelerle cüzi bir ücretle gidiş sağlanabilmektedir.

Kız Kulesi Hikayesi Nedir?

Kız Kulesi, pek çok rivayete konu olan bir mekandır. O dönemlerden günümüze kadar aktarılan rivayete göre Kral, çok sevdiği kızının on sekiz yaşına geldiğinde öleceğini öğrenir. Bir yılan tarafından sokularak öldürüleceğine inanan Kral, kızını Kız Kulesi’ne yerleştirir. Diğer bir hikaye ise Kız Kulesi ile Galata Kulesi arasında yaşanan aşktır. Galata Kulesi, Kız Kulesi’ne aşıktır fakat aşklarına engel olan tek şey denizdir. Galata’nın aşkından haberdar olmayan Kız Kulesi’ne Galata Kulesi bir yığın mektup yazar. B u aşkın aracısı ise Hezarfen Ahmet Çelebi’dir.

Kız Kulesini Kim Yaptırdı?

Tarihin en eski zaman dilimlerinde yaptırılan Kız Kulesi’ni kimin yaptırdığı sıklıkla merak edilenler arasında yerini alır. Kız Kulesi Atinalı komutan Alkibiades tarafından inşa ettirilen bir yapıdır. Ardından ise Bizans hakimiyetine geçen Kız Kulesi, yeniden restore edilmiş ve bunu yaptıran kişiler ise Manuel Comnenos’tur.

Kız Kulesinde Ne Yapılır?

Salacak açıklarında, küçük bir ada üzerine inşa ettirilen Kız Kulesi’nde neler yapılacağı sıklıkla merak edilen sorular arasında yer alır. Kız Kulesi’ne tekne ile geçen kişiler müthiş bir kahvaltı ya da akşam yemeğini burada yer alan restaurantta yiyebilirler. Ayrıca burada yer alan dış kısımdan martılara simit atılabilir. Muhteşem bir manzaranın keyfine varılabilir.