Klimaları uzaktan kontrol etmeye yarayan kumandalarda çeşitli klima işaretleri ve sembolleri bulunur. Bu klima işaretlerinin her biri farklı bir anlam taşıdığı için en kısa yoldan klimanın kontrol edilmesine, istenen ısıtma, soğutma ve sıcaklık ayarlarına geçilebilmesine ve çoklu klima modları arasından uygun görülenin seçilmesine olanak tanır. Bu klima kumanda işaretleri rehberi sayesinde klimalardan maksimum verim almak mümkün.

En Yaygın Olarak Kullanılan Klima İşaretleri
Klima Güneş İşareti:
Klimanın ısıtma modunda çalıştığını gösterir. Kışın kullanılan klima modudur ve klima ısıtma işaretleri arasında en yaygın olanıdır.
Klima Kar Tanesi İşareti: Klimanın soğutma modunda çalıştığını gösterir. Yazın tercih edilen klima modudur ve en bilinen klima soğutma işaretidir.
Klima Damla İşareti: Klima nem alma işaretidir. Özellikle yağışlı günlerde elverişli olan bu mod, havayı kurutarak oda atmosferini serin ve kuru tutar.
Klima Fan İşareti: Seçilebilir fan hızını ifade eder. Özellikle Carrier XPower serisi klimalarda bulunan 5 hızlı fanın devreye girmesini sağlar. Bu özellik, istenen hava akışının seçilebilmesine ya da Auto fan hızını belirleyerek klimanın hava akışını istenen şekilde düzenlemesine olanak tanır.
Klima A İşareti: Klimanın otomatik modda çalıştığını ifade eder.
Açma/Kapama Tuşu: Standart olarak açma/kapama işlemini sembolize eden işaretle klima açılabilir ve kapatılabilir.
Klima P İşareti: Bir dokunuşta ön ayar yapılmasına olanak sunan klima işaretlerindendir. İstenen ayarlar kaydedilerek Preset anlamına gelen bu tuşa basarak önceden belirlenen ayarlar devreye sokulabilir.
Klima Işık İşareti: Night Light tuşu olarak da bilinen bu işaret, iç ünitenin üzerinde bulunan gece lambasının yanmasını sağlar.
Klima M İşareti: Klima mod işaretlerinin bulunduğu alandır. Bu işarete basarak soğutma, nem alma, ısıtma, fan ya da otomatik mod gibi ayarlar arasından seçim yapılabilir.
Klima Panjur İşaretleri: Sabit ve hareketli olmak üzere iki adet panjur işareti vardır. Sabit ve hareketli panjur konumları arasından seçim yaparken en uygun hava akışı da belirlenebilir.
Klima Güç İşareti: Alarko Carrier klimalarda “Powerful” tuşu olarak bilinir. Soğutma, nem alma ve ısıtma modlarının daha yüksek güçte çalışmasını sağlar.
Klima E İşareti: ECO modu sembolize eder. Konfordan ödün vermeden standart ayarlarla kıyaslandığında yüzde 25’e varan enerji tasarrufu sağlayan moddur.

Klima Zamanlayıcı İşaretleri: Saat işaretleri ve akrep – yelkovan sembolleri ile anlatılan zamanlayıcı konumlar, gerçek zamanlı On/Off Timer’ı istenen şekilde ayarlanmasına olanak sunar. Bu işaretleri kullanarak klimanın ne zaman çalışacağını, ne zaman duracağını ve hangi saat dilimleri arasında çalışması gerektiğini ayarlamak mümkün. Repeat Timer tuşuna basarak program; 24 saatte bir tekrarlanacak şekilde programlanabilir.
Klima İşaretleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Klima saat ayarı nasıl yapılır?

Klimanızda saat ayarı yapmak için Zaman/Ayar tuşuna basarak On sembolü belirene kadar bu tuşa basılır; açılış ve kapanış saat ayarı, aşağı/yukarı ok işaretlerine basılarak yapılabilir. Ayarlama bitirildiğinde Ayar/İptal tuşuna basmak, ardından da Zaman/Ayar tuşuna ekranda Off sembolü belirene kadar basmak yeterlidir.
Klimada soğuk mod hangisidir?
Klima modellerine ve kumanda çeşitlerine göre değişmekle birlikte Cool ya da kar tanesi sembolü ile ifade edilen mod, soğutma modudur. Klima sıcaklık işaretleri ise Heat ya da güneş sembolü ile anlatılır.
Fuzzy mod ne demektir?
Bazı klimalarda “Fuzzy” isimli bir konum bulunmaktadır. Bu mod, klimanın oda sıcaklığını hissederek fan hızını ve ayarlanmış sıcaklığı otomatik olarak kontrol etmesini sağlar.
Klimada damla işareti ne anlama gelir?
Damla işareti, nem alma modunun sembolüdür. Kelime karşılığı bazı klima modellerinde Dry olarak belirlenebilir.