Köpek dışkısı çok hoş bir konu olmayabilir ancak köpek dışkısı köpeklerin sağlığı hakkında bilgi vermektedir. Köpeğinizin dışkısına dikkat etmek sağlık sorunlarını takip etmenin iyi bir yoludur ve oluşabilecek sorunların önüne geçmede etkilidir. Köpek dışkısında kan tedavisi nedir? Yavru köpeğin dışkısından kan gelmesi ne anlama gelir? Köpek kavgasında sümüksü kan neden olur? Gibi merak edilenleri sizler için derledik.

Köpek dışkısının renginde ya da şeklinde oluşan anormallikler birçok hastalığın belirtisi olabilir bu nedenle aralıklarla köpeğinizin dışkısını gözlemlemeniz yararlı olacaktır. Sağlıklı olan köpeklerin dışkısında kan, mukus ya da herhangi sıvı olmamalıdır, dışkı rengi kahverengi tonlarında olması gerekir. Köpeğin dışkısında kan oluşumu mide ve bağırsaklarda yaşanan sorunları ortaya çıkarmaktadır. Stres, kötü beslenme ya da kene gibi parazitler bağırsaklarda sorunlara neden olur. Bu da dışkıda kan oluşumuna yol açar. Köpeğinizin dışkısında kan gözlemlediğinizde ilk olarak kaliteli mama almanız tavsiye edilir. Dışkıda büyük kan oluşumları ise mide iltihaplarının göstergesidir. Sağlıklı köpeklerde bir anda meydana gelir ve gizemli olarak tarif edilir. Neden oluştuğu tam olarak bilinmemektedir ve küçük yapılı köpeklerde oluşumu fazladır. Köpeğinizin dışkısında kan meydana geldiğinde hemen veterinere danışmalısınız.

Köpek Dışkısında Kan Tedavisi Nedir?

Kanlı dışkı oluşumu köpeklerde ciddi bir sorundur bu nedenle vakit kaybetmeden veterinere danışılması gerekmektedir. Kanlı dışkının neden kaynaklandığını bulmak için kan testleri ve virüs taraması yapılması gerekir. Tedavi de ilk olarak serum uygulaması yapılır ve antibiyotik kullanımına başlanır. Direnci arttırmak için vitamin ve antiemetik ilaçlar tavsiye edilir. Tedavi bazı durumlarda birkaç hafta sürebilir ve duruma göre tedavide değişiklikler yapılabilir. Ayrıca köpeğin maması değiştirilmeli, su ve yemek kabı yenilenmelidir. Tedavide geç kalınması durumunda köpeklerin gözlerinde akıntı oluşumu, akciğerlerinde ödem ve kalbinde büyüme gibi sorunlar oluşabilir. Bu nedenle köpeklerin dışkısında kan oluşumu gözlemlediğinizde acilen bir veterinere gitmelisiniz ve gereken tedavilerin yapılmasını sağlamalısınız.

Yavru Köpeğin Dışkısından Kan Gelmesi Ne Anlama Gelir?

Yavru köpeklerin dışkısında oluşan kanın nedeni parvovirüstür. Genellikle rotvaydır, Alman kurdu ve doberman gibi siyah renkli köpeklerde meydana gelir. Dışkıda kan oluşumunun yanında köpeklerin iştahında azalma, kusma, ishal ve halsizliğe neden olmaktadır. Ciddi bir rahatsızlıktır ve acilen tedavi edilmesi gerekmektedir. Ayrıca parazitler de yavru köpeklerin dışkısında kan oluşumuna yol açabilmektedir. Annesinden yeni ayrılan ve yeni sahibi ile tanışma aşamasında olan yavru köpeklerde de strese bağlı olarak kanlı dışkı oluşabilir. Ancak yeni sahiplendiğiniz köpeğinizle yakından ilgilenerek bu sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz.

Köpek Kakasında Sümüksü Kan Neden Olur?

Köpek kakasında kan ve sümüksü oluşumun temel nedeni strestir. Yeni ev taşınma ya da yeni bir sahip edinme köpeklerde yüksek oranda strese yol açar. Strese giren köpeklerin dışkılarında da sümüksü kan oluşumu meydana gelir. Stres köpeklerde bağırsak iltihaplanmalarına yol açar ve oldukça riskli bir durumdur. Köpeğinizin kakasında kan varsa, damakları solgunsa ve halsizse vakit kaybetmeden bir veterinere gitmeniz gerekmektedir.