Saç ekiminde, güçlü saç kökleri içeren greftler donör bölgeden saçların olmadığı veya seyrek olduğu bölgeye nakledilir. 1930’larda Japon doktor Sasagawa saç kökü nakli sürecini tanıttı. Ancak gerçekleştirmediği bu hayali, 1952 yılında Amerikalı bir doktorun saç ekimi eğitimi almasıyla gerçek oldu. 1980’li yıllara kadar, hiçbir doğal sonuç olmaksızın ekim yöntemleri kullanıldı. Teknolojinin gelişmesi ve yeni ekim malzemelerinin keşfi ile 1990’ların başında doğal sonuçlar veren yöntemler bulundu. Bu, günümüzün modern yöntemlerinin geliştirilmesinin ve başarılı estetik ekim operasyonlarının temellerini attı.

  1. yüzyılda hava koşullarındaki değişiklikler, farklı besin değerleri, yaşam koşullarındaki değişiklikler ve kalıtsal nedenlerle hem erkeklerde hem de kadınlarda saç dökülmesi sorunu görülmektedir. Dünyada pek çok insanın en sık karşılaştığı sorun olan saç dökülmesi, sahipsiz bırakılırsa saç kökleri yok olur ve kişinin kelleşmesine neden olur. Bu sorun kalıcı olduğu için; Sizi gülümseten, uygun, zamanında ve ağrısız birinci sınıf saç ekimi çözümleri sunuyoruz. Saç klonlamanın amacı, kişinin sağlıklı saçlarını geri kazanarak yaşam kalitesinin artmasına yardımcı olmaktır.


Saç Ekimi Nasıl Yapılır?​

Saç ekimi sırasında öncelikle donör alan ve saç klonlanacak bölgenin sınırları çizilerek belirlenir. Daha sonra ciltte ekim yapılabilmesi için tıraş işlemini gerçekleştirir. Bazı durumlarda tıraşsız da yapılmaktadır. Saç ekiminin en doğal aşamaları 4 bölüme ayrılır: anestezi uygulaması, greft toplama, yerleştirme ve maske uygulaması.

Saç ekimi aşamaları aşağıda listelenmiştir.

  1. Anestezi uygulaması: Kişinin rahat ve ağrısız bir saç ekimi yaptırabilmesi için ağrısız anestezi makinesi ile sprey yöntemi kullanılarak ekim yapılacak bölge uyuşturulur. Lokal anestezide iğne kullanılmadığı için anestezik cilt altına ağrısız bir şekilde gönderilir. Ağrısız anestezinin etkisinin daha yoğun olması ve daha uzun süreli olması için anestezi uygulaması daha sonra lokal anestezik ile tamamlanır.
  2. Greftlerin toplanması: İlk olarak greftler, saç köklerinin alınacağı donör bölgenin şeklini bozmadan mikromotorlar yardımıyla tek tek toplanır. Toplanan greftler canlı mikroorganizmalar olduğu için organ nakli solüsyonunda muhafaza edilirler.
  3. Greftlerin yerleştirilmesi: Köklerin gideceği bölgeye kanallar açılarak greftler tek tek yerleştirilir. Nanofat saç ekimi sırasında yapılan greftlerin yerleştirilmesi işlemi yaklaşık 3 saat sürmektedir.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?​

Nanofat saç ekiminde greftlerin alınması ve yerleştirilmesinde farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemler ekim yapılacak alanı büyüklüğüne göre değişim gösteren son uygulamalardır. Ekim yöntemleri aşağıda listelenmiştir.



  • Multi implanter saç ekimi
  • FUE saç ekimi
  • Safir FUE saç ekimi
  • Tıraşsız saç ekimi
  • Kadınlarda saç ekimi
  • DHI saç ekimi
  • DHI Plus Altın Saç Ekimi

Multi-implanter Yöntemi ile Saç Ekimi​

Saç ekimi alanında son teknoloji ile yapılan multi-implanter cihaz saç ekimi yöntemleri arasında büyük fark yaratmaktadır. INRUT Multi-Implanter, saç ekiminde minimum ağrı ile maksimum verim elde etmek için tasarlanmıştır. 10 iğneli özel başlığı sayesinde diğer saç ekim yöntemleri ile ortalama 3 saat süren ekim işlemi INRUT Multi-Implanter ile ortalama 1 saatte tamamlanmaktadır. Saç köklerinin cilt altına yerleşebileceği ideal derinliğe göre tasarlanmış özel iğne başlığı sayesinde greft kaybı ortalama %90 oranında azaltılır. Tıraşsız yapılan saç ekimi sonrasında kişi hızlı bir şekilde normal hayatına dönebilmektedir. Birçok saç kökünü tek seferde ekebilen cihazımız sayesinde misafirlerimiz saç ekim işlemlerini tıraş olmadan, acı çekmeden ve yorulmadan tamamlayabilirler.



FUE Saç Ekimi​

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen FUE saç ekimi yönteminde, greftler donör bölgeden ihtiyaç duyuldukça FUE mikromotor kullanılarak tek tek alınır. Alınan greftler belirlenen bölgeye ince kanallar açılarak yerleştirilir. Tek seansta ortalama 2000 ile 5000 greft toplanır. Gerekli görülmesi halinde ikinci bir oturum yapılarak bir toplantı düzenlenebilir. FUE saç ekimi yönteminin başlıca avantajları ekilen saçların kalıcı olması ve saçların uzamaya devam etmesidir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda kullanılabilen FUE tohumlama yöntemi dikiş gerektirmediği için iz ve leke oluşmaz.

Safir FUE Saç Ekim Yöntemi​

Safir FUE saç ekimi yöntemleri günümüzde en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Sapphire FUE yönteminde traşlı ve tıraşsız saç ekimi yapılmaktadır. Safir uç kullanılarak ekim için gerekli olan greft sayısı kadar kanal açılır. Kullanılan safir uç sayesinde saçlı deride olabilecek en hafif travma yaratılır. Böylece saç derisi ekimden sonra daha hızlı iyileşir. Safir saç ekim yöntemlerinin en önemli özelliklerinden biri safir uçlarının boyutlarının farklı olmasıdır. Toplanan greftler tekli, ikili veya üçlü olabilir. Bu nedenle tüm greftlerin sağlıklı bir şekilde alınması için farklı uç ölçülerine sahip safirler kullanılmaktadır. Safir yöntemi ile iz kalmamakta ve ekim yapılan bölgenin iyileşme süreci ortalama 4 gün sürmektedir.

Tıraşsız Saç Ekimi​

Tıraşsız saç ekimi bayanların tercih ettiği en doğal saç ekimi yöntemidir. Tıraşsız ekimlerde maksimum 3000 greftlik saç ekimlerinde kullanıldığı küçük alan ekimlerinde tercih edilmektedir. Bölgesel saç ekimi işlemlerine ait olan tıraşsız ekim yöntemi; aktif bir sosyal hayatı olanlar, sadece saç olmayan küçük alanları doldurmak isteyenler ve ekim için zaman sorunu yaşayan kişiler bunu tercih edebilir.



Kadınlarda Saç Ekimi​

Kadınlar için saç ekimi tıraşlı veya tıraşsız yapılabilir. Kişinin tercihine göre ekim yöntemi belirlenir. Ekim yapılacak alan geniş ise traşlı ekim yöntemi tercih edilerek saç sıkılaştırma ve yoğun ekim yapılabilir. Bölgesel saç ekiminde genellikle kadınların tercih ettiği tıraşsız ekim yöntemi daha küçük alanlarda (örneğin alına saç ekimi, yanlara saç ekimi, şakaklara saç ekimi) kullanılmaktadır. Çünkü tıraşsız yapılan operasyonlarda alınabilecek maksimum saç ekimi sayısı 3000 grefttir. Kadınlar için saç ekimi işlemi, saç ekiminde alınabilecek greft sayısına göre planlama yapılarak başlamaktadır. Bu işlem bazen saç sıkma işlemi olarak da yapılmaktadır. Erkek saç ekiminde olduğu gibi tek seansta yapılan tıraşsız saç ekiminde 6 ila 8 ay sonra ikinci seans yapılarak sıkma işlemi uygulanır.



DHI Saç Ekimi Yöntemi​

Herhangi bir kesi ve dikiş gerektirmeyen DHI saç ekimi yönteminde kanal açma ve kök yerleştirme işlemi aynı anda yapılır. Bu, canlı nakillerin kalite ve güç kaybını önler. En iyi saç ekimi tekniklerinden biri olan ve tıraşsız saç ekimi ya da Choi saç ekiminde de kullanılan DHI saç ekimi yöntemi genellikle nadiren uygulanmaktadır. Her yöntemde olduğu gibi DHI saç ekimi yaptıranlar için doktorun deneyimli olup olmadığına dikkat edilmelidir.



Saç Ekimi Öncesi​

Organik saç ekimi öncesi saç ekiminde belirlenmesi gereken en önemli kriterlerden biri de greft sayısıdır. Kişi tesise geldiğinde doktor öncelikle onları muayene edecek ve ihtiyaç duyduğu greft sayısını belirleyecektir. Ardından hastamıza gerekli HIV, Hepatit B, Hepatit C, CBC ve PT (kanama zamanı) testleri yapılacaktır. Bu testler sonucunda ya operasyon devam eder ya da iptal kararı verilir. Nanofat saç ekimi HIV veya hepatit C hastalığı olan kişilere yapılmaz. Hepatit B hastalarında özel bir odada dezenfektan tedavisi uygulandıktan sonra ense bölgesine saç ekimi yapılır. Ayrıca kullanılan araç ve gereçler de tek kullanımlık olup tüm dezenfeksiyon işlemleri yapılmaktadır.

Saç Analizi ve Uygun Tekniğin Seçimi​

Saç analizi yapılırken tüm plan donör bölgede yeterli saç olup olmadığına bağlıdır. Yeterli donör alanı olan kişi için gerekli tüm bölgelerde ekim işlemi planlanır. Hastanın donör alanı yetersiz ise hasta ile görüşüldükten sonra operasyon iki seansa bölünür. Uygun teknik seçilirken kıl yoğunluğu, cilt dokusu ve hastanın yaşı dikkate alınır. Saç estetiğinde saç arası ekim ihtiyacı olan bir hasta için perkütan safir saç tekniği kullanılmalıdır.



Saç Ekimi Sonrası​

Tesiste saç ekimi sonrası özel mikroiğneleme tedavileri, iğneli mezoterapi, lazer tedavisi ve ozon mezoterapisi uygulanmaktadır.

Özel Mikro İğne Tedavisi

Kendi kanınız alınır, beyaz kan trombositleri santrifüjde özel tüplere ayrıştırılır ve beyaz plazma deri altına enjekte edilir. Mikroiğne tedavisi yönetimi, saç köklerinin canlanmasını, zayıflayan veya incelmiş saçların hücre yenilenmesini destekleyerek güçlenmesini ve köklerin onarılmasını sağlar. Nanofat saç ekiminden sonra saç dokusunun gelişimi greftlerin ekilmesi ile başlar. İncelen ve yıpranan saç köklerinin onarımı yapılır.

Lazer Tedavisi​

Saç ekimi sonrası kişinin geldiği ilk gün yıkama ve pansuman işlemleri yapılır. Ardından lazer tedavisi uygulanır. Ağrısız ve ağrısız yöntemler arasında yer alan lazer tedavisi, ışınların kullanıldığı bir tedavi yöntemidir. Işınlar cilt altına nüfuz ederek uykuda olan veya uyarılmayı bekleyen saç köklerini harekete geçirir ve ölü saç tellerini kalınlaştırır. Ayrıca saç dökülmesini önler ve saç beslenmesini destekler.

Ozon Mezoterapisi​

Şeffaf ve renksiz bir gaz olan ozon, üç oksijen atomundan oluşur. Bu tedavide multivitaminler karıştırılarak kişiye ağrısız ve ağrısız bir şekilde uygulanır. Saç ekiminden sonra kan dolaşımı artırılır ve hücre yenilenmesi sağlanır.

Saç Ekimi Sonrası Mezoterapi​

Saçın ihtiyacı olan mineral, protein ve vitaminler bir enjektör ile cilt altına itilir. Bu uygulama ile kan dolaşımı arttırılır ve saç üzerindeki etkisi kısa sürede görülür. Ayrıca saçları güçlendirir ve daha sağlıklı büyümeyi teşvik ederek saç dökülmesini önler.

Saç Ekimi Sonrası Kullanılan İlaçlar​

Hasta, ekilen greftleri beslemek ve saç dökülmesi varsa saç dökülmesini durdurmak ve yeni bir saç çıkarmak için vitamin ve serumlar kullanmalıdır. Serum ve vitaminler kök hücre ve multivitamin içerdiğinden kullanımlarına ara verilmemelidir. Ödemden kısa sürede kurtulmak için tuz tüketimine dikkat edilmeli, uygulanan ödem önleyici ilaçlar doktorun belirttiği süreye göre içilmelidir. Ayrıca saç ekimi işlemi uygulanan kişiye antibiyotik ilaçlar verilir. Antibiyotikler genellikle günde iki kez alınırken hasta şiddetli ağrı çekiyorsa günde üç kez ağrı kesici alınır. Ancak doktor ilaç kullanımında doktor tavsiyelerine açık olmalı ve bu yönde verilen ilaçların tüketimine devam edilmelidir.

Saç Ekimi Sonrası Hangi Şampuan kullanılmalı?​

Organik saç ekiminden sonra cilt pul pul dökülmeye başlar. Şampuan, saçların onarılmasına destek olmak için günde bir kez kullanılır. Ayrıca hastanede ilk yıkamayı yaptıran kişinin 10 gün boyunca evde saç yıkaması beklenir. Evde saç yıkanabilmesi için hastaya köpük verilir. Saç ekimi yapılan bölgeye bu köpük uygulandıktan sonra 20 dakika bekletilir ve yıkanır. Köpük donör bölgede kuruma, kabuklanma ve sıkılaşma olmaması için günde 3 defa uygulanmalı ve yıkanmamalıdır. Köpük bir süre sonra vücut tarafından emilerek iyileşmeyi hızlandıracaktır.



Saç Ekiminden Sonra Ne Zaman Tıraş Olmalısınız?​

Saç ekimi sonrası 4. aydan itibaren fön çekilebilir, boyanabilir ve topikal olarak uygulanabilir.Bir makine veya jiletle tıraş olmanın 6. ayda sona ermesi beklenir. Saç ekiminden 6 ay sonra jel, boya, sprey, ağda gibi ürünler kullanılabilir. Ancak cilt ile temas ettirilmemeli, sadece saç yüzeyine uygulanmalıdır. Saçta kullanılan tüm ürünler yatmadan önce mutlaka yıkanmalı ve temizlenmelidir.

Ekilen Saçlar Ne Zaman Uzar?​

Ekilen saçlar ilk şok dökülmenin ardından 3. aydan itibaren uzamaya ve uzamaya başlar. Ekimden sonra 1. ay, 3. ay, 6. ay, 9. ay ve 1. yılda kontrol yapılır. 3. aydan itibaren bu kontrollerde küçük tüyler görülebilir. 6. aydan itibaren saçlar belirgin bir şekilde görülür. Birinci yıldan sonra saçların çıkma süreci tamamlanır.

Ekim İşlemi Ne Kadar Sürer?​

Saç ekimi işlemleri bölgenin büyüklüğüne göre değişmekle birlikte 5 ile 6 saat arasında değişir.

Ekimden Sonra Ne Zaman Egzersiz Yapılmalı?

Saç ekiminden sonra düzenli spor yapmak için en az 2 hafta dinlenmeniz gerekir. 2 hafta sonra hafif dediğimiz sporlar yapılabilir. Ekimden 1 sonra ağırlık kaldırma gibi aktiviteleri içeren sporlar yapılabilir. Ancak hobi olarak veya profesyonel olarak futbol gibi aktivitelere 3 aydan sonra başlanmalıdır.



Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?​

Saç ekimi, dış görünümü ve sosyal hayatın akışını etkileyen bir faktör olduğu için avantajlara sahiptir. Bu avantajlar şu şekildedir:

  • Saç ekimi yapılan kişinin yeni görünümüne yön verir ve özgüvenini artırır.
  • 1 yıllık süre bittikten sonra saçlar çıkmaya devam eder.
  • İyileşmiş saç derisindeki saç kökleri uzatılarak doğal bir görünüm elde edilir.
  • Saç ekimi sayesinde saçlar kalıcı ve ömür boyu kullanılmaktadır.
  • Donör bölgede yeteri kadar saçı olan herkesin bu işlemi yaptırmasını sağlar.


Saç Ekiminin Dezavantajları Nelerdir?​

İyileşme süresi diğer tedavilere göre daha uzundur. Ancak bir yıl süren uygulamalarla %100 doğal görünümlü saçlar elde edilir. Ciltte kabuklanma, kızarıklık gibi sorunlar meydana gelebilir ancak bunlar normal durumlardır. Tercih ettiğiniz kuruluma bağlı olarak, yeni saçlar öngörülen süreden daha geç uzayabilir. Bu durum sadece süreci uzatır, beklenen yeni saçlar mutlaka sağlıklı olarak çıkacaktır. Maliyetler kurumdan kuruma değişir. Bu nedenle fiyat-performans ve kalite-performans değerlendirmesi yapılmalıdır. Şok dökülme sırasında saçlar beklenenden daha fazla dökülebilir. Endişelenmenize gerek yok, ekilen saçlar çıkmaya devam edecektir.



Saç Ekimi Kimlere Yapılır?​

Saç ekiminin yapılabilmesi için hastanın öyküsü ve kontrolleri dikkate alınarak kişinin ekim işlemine uygun olup olmadığı belirlenir. Ekime uygun kişiler; genetik ya da hormonal nedenlerle saçları dökülen kişiler, daha önce saç ekimi yaptırmış ve memnun olmayan kişiler, seyrek veya kalın saçları olmayanlar, bakım ve terapi için zaman bulamayan kişiler, çeşitli hastalıklar nedeniyle saç dökülmesi veya saç seyrelmesi yaşayanlar, hamile olmayan insanlar ve kalp veya kronik hastalığı olmayan kişiler olarak sıralanır.

Saç Ekimine Kimler Uygun Değildir?​

Saç ekimi için uygun olmayan kişiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Kronik hastalığı olan, kalp, tansiyon, böbrek, karaciğer yetmezliği olan kişiler,
  • Kanser ve buna bağlı hastalıkları olan kişiler,
  • Panik atak olan insanlar
  • Hamileler
  • Donör bölgesinde yeterince saçı olmayan veya tamamen kel olan kişiler,
  • Hepatit C veya HIV pozitif olan kişiler,
  • 24 yaşının altındaki kişiler,
  • Genetik nedenlerle doğuştan hiç saçı olmayan kişiler,
  • Şeker hastalığı veya şeker hastalığı olan kişiler,
  • Kan testinde hemofili olmayan kişiler.


Saç Ekimi Hangi Mevsimde Yapılır?​

Saç ekimi için belirli bir mevsim yoktur. Ancak ekimden sonra saç derisine iyi bakabilmek için güneş ışığından veya terden uzak tutmak gerekir. Bu nedenle genellikle mevsim geçişlerinin olduğu ilkbahar ve sonbahar ayları tercih edilmektedir. Saç ekimi yaptırmak isteyen kişi kendini hazır hissettiği her an yaptırabilir.



Saç Ekimi Ağrılı Bir İşlem Midirwor​

Ekim sırasında hastanın herhangi bir ağrı hissetmemesi için sprey yöntemi ile ağrısız anestezi yapılır ve ekim yapılacak bölge uyuşturulur. İlk ağrısız anesteziden sonra anestezinin etkisini artırmak için lokal anestezi verilir. Bu sayede saç ekimi sırasında herhangi bir acı hissinin önüne geçilmektedir.



Saç Ekimi Fiyatları​

Türkiye’de saç ekimi fiyatları, hastanın ihtiyacına göre kaç greft bulunduğu belirlendikten sonra muayene prosedürlerine göre belirlenir. Bu doğrultuda saç ekimi sevk hizmetini en kaliteli şekilde sunarak toplumdaki herkesin yararlanabilmesi için fiyatları olabildiğince düşük tutan saç ekim merkezlerinden biridir.

.