Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Yaklaşık 2 su bardağı bezelye
2 büyük patates 2-3 tane havuç
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz (Tuzunu damak tadınıza nazaran ayarlarsınız)
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığından az karabiber
Yeterince sıcak su
Et

Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyalım küçük küçük doğradığımız etlerimizide tenceremize alalım biraz kavuralım.
Ardından üzerine küçük küçük doğranmış soğanıda ekleyelim ve karıştıralım. Salçalarımızıda ek edip, tekrar karıştıralım.
Küp küp doğranmış patatesleri, havuçları ve bezelyeleride ek edip, birkaç dakika kavuralım.
Tuzunu ve biberlerinide ek edip, üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım orta ateşte yaklaşık 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun
Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı haşlanmış taze bezelye 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 1 adet yeşil köy biber 1 adet kapya biber 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz Toz tatlı biber Yarım çay kaşığı karabiber 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
  • Soru
Havuçlu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 kg patates 3 tane havuç çok büyükse 2 tane kullanın 3 adet yeşil soğan 5-6 dal maydanoz Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz Haşlanması için su Baharatları 1 ölçek nane ben reyhan kullandım isteyen nane kullanabilir 1 ölçek yeditürlü biber 1 ölçek pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Salçasız Patetesli Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 adet büyük uzunluk kereviz 1 adet büyük patates 1 adet havuç 1 adet köy biberi 1 adet kapya biber 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı tuz toz şeker Yarım çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur 2 su bardağı su 1 türk kahve fincanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
  • Soru
Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo dana kıyma 3 orta uzunluk patates 1 su bardağı kaşar 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 1.5 su bardağı konserve domates ( yada 3 domates) 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kimyon Tuz Karabiber Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
  • Soru
Fırında Sebzeli Kuşbaşı Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 500/600 gr kuşbaşı et ( az yağlı) 2 adet orta uzunluk havuç 2 adet iri uzunluk soğan 1 adet mor soğan 2 adet iri patates 2 adet domates 3-4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı domates salçası 1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Üst Alt