Cannelloni Lazanya

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Cannelloni Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
1 paket cannelloni makarna(24 adet)
Kaşar rendesi
Bolonez sos için
400 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
3 domates rendesi
1 diş sarımsak
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Muskat

Cannelloni Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kıymayı orta ateşte kavuruyoruz suyunu bırakıp çektikten sonra içine rende soğanları atıp kavuruyoruz. Rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
En son içine 1 diş rende sarımsak salça ve rende domatesi koyup iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Baharatları ekleyip kapağı kapatıyoruz. 10 dk daha piştikten sonra altını kapatıyoruz. Eğer kuru olursa 1 çay bardağı sıcak su koyabilirsiniz.
Diğer taraftan beşamel sosu yapıyoruz. Tereyağı iyice eridikten sonra içine unu koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sonra sütü ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
En son içine tuzu atıp muskatı az olacak şekilde rendeliyoruz. Eğer muskat yoksa karabiber de olur. Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Cannelloniyi kıymalı harçla dolduruyoruz. Borcamın altına beşamel sos döküp her yerine yayıyoruz üstüne cannelloniyi diziyoruz.
Üstüne kalan beşamel sosu döküp yayıyoruz. Tüm üst katmanı kaplayacak şekilde olacak. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra üstüne kaşar rendesi koyup kaşarlar eriyip güzelce kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Cannelloni Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 1 paket lazanya Bolonez sosu için (iç harcı) ; 250 gram dana kıyma 1 – 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 – 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta uzunluk soğan 1 küçük uzunluk havuç (çok küçükse 2 tane 1 diş sarımsak 1 – 1,5 su bardağı et suyu yahut olağan su 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
  • Soru
Fırında Kelebek Makarna Tanımı İçin Gereçler 1 paket kelebek makarna 1 su bardağı kaşar rendesi 1 çay bardağı sucuk rendesi Besamal sos için; 2 yemek kaşığı un Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı karabiber 3 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz Fırında Kelebek Makarna Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Mis Kokulu Elmalı Turta Tanımı İçin Materyaller 1.5 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 adet yumurta Aldığı kadar un Elmalı Harç İçin 4 adet orta büyüklükte elma 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler 400 gram bonfile 1 adet pide 1 dolu çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı zeytinyağı Salça sosu için; 1 dolu yemek kaşığı domates salçası 1 dolu yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıcak su Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
  • Soru
Çıtır Çıtır Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka Patates harcı için; 7 tane orta uzunluk patates 2 orta uzunluk kuru soğan Bir tutam maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve nane 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Üst Alt