Domates Soslu Fettuccine

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Domates Soslu Fettuccine Tanımı İçin Gereçler
1 paket fettuccine (İstediğiniz makarna olur)
4-5 kısım maydanoz
1-1.5 yemek kaşığı salça
1 adet domates
Yağ (Göz kararı)
Tereyağı (Göz kararı ancak çok koymayın ben yarım yemek kaşığı koyuyorum)
Nane
Tuz
Karabiber
Toz pul biber
1 yahut yarım çay bardağı haşlanan makarnanın suyu
İsteğe nazaran 1 diş ezilmiş sarımsak (Domatesi pişirirken ekleyebilirsiniz. Ben tercih etmedim)

Domates Soslu Fettuccine Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Makarnamızı haşlıyoruz ( Haşlanan suya çok az zeytinyağı/ayçiçek yağı ve biraz tuz ekliyoruz) Sos için salçamızı yağda kavuruyoruz içine nane bırakıyoruz.
Kavurduktan sonra kısık ateşte rendelediğimiz domatesi bırakıp kapağını kapatıyoruz 2-3 dakika pişmesi için.
Daha sonra ayırdığımız makarnanın suyunu ekliyoruz ama çok cıvık olmaması için yavaş ekleyiniz şayet çok gelirse yarısını eklemeniz kâfi (Benim ki biraz cıvık oldu )
Baharatlarımızı ekliyoruz sosu birkaç dakika pişiriyoruz. Sos hazır olunca dilerseniz makarnanın üzerine dökebilir yahut makarna ile bir arada bir dakika kadar kavurup servis edebilirsiniz. Üzerine süs için maydanozumuzu ekliyoruz. Afiyet olsun
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Domates Soslu Salçalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler 1 paket makarna 1 kavanoz domates konservesi ya da 5 adet domates 2 -3 orta uzunluk beyaz soğan 4 -5 diş sarımsak 2 tane taze tatlı yeşil biber (İsteğe bağlı) 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Kuru nane Karabiber Pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Mantarlı Tavuklu Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler 3 orta uzunluk patates Yarım kilo mantar 2 kesim tavuk göğsü 4 yemek kaşığı zeytin yağı Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı süt Tuz Karabiber Üzeri için 2 su bardağı kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Sosisli Makarna Tanımı İçin Malzemeler 1 paket sosis Yarım paket makarna 1 yemek kaşığı domates sosu 1 yemek kaşığı karışık salça Az birşey kekik 1 kaşık yağ Yarım çay bardağı sıcak su Sosisli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Makarnayı suda haşlıyoruz, başka tavada yağda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Meksika Kahvaltısı (Huevos Rancheros) Tanımı İçin Malzemeler ️2 adet yumurta ️2 adet domates (Veya domates sos) ️Yarım kuru soğan ️Yarım kapya biber ️1 diş sarımsak ️1 defne yaprağı ️Tuz Karabiber ️Pul biber ️Çay kaşığının ucu ile toz şeker ️3 yemek kaşığı sıvı yağ ️1 defne yaprağı Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı bulgur 1 çay bardağı yeşil mercimek 1,5 tatlı kaşığı tuz (kontrollü bir şekilde) 2 yemek kaşığı tereyağ 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı sıvı yağ Mercimeği haşlamak için 3 su bardağı su Pilav için 2 su bardağı kaynamış su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Üst Alt