Ekmek Makinasında Mahlepli, Susamlı,Haşhaşlı Kuru Pasta (Terazi Ölçülü)

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Ekmek Makinasında Mahlepli, Susamlı,Haşhaşlı Kuru Pasta (Terazi Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
125 gr margarin(oda ısısında)
1 yumurta tamamı
10 ml sirke (2 yemek kaşığı)
80 ml sıvı yağ (1 çay bardağı)
25 gr şeker (2.5 tatlı kaşığı)
10 gr mahlep (1 tatlı kaşığı)
10 gr tuz (1.5 çay kaşığı)
1 paket kabartma tozu
350 gr un (3.5 su bardağı (una nazaran değişebilir dikkatli eklemekte yarar var))
Üzerine;
1 adet yumurta tamamı
Susam

Ekmek Makinasında Mahlepli, Susamlı,Haşhaşlı Kuru Pasta (Terazi Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri ekmek makinasının haznesine koyuyoruz.
10 dakika yoğurma yapıyoruz ( yağ tam homojen olmuyor)
Üzerine kabartma tozu ve unu ekleyip 20dk daha yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında yağlı bir hamur oluyor.
İstediğimiz hali verip üzerine yumurtayı sürün.
Üzerine susam serpip fırında 10dk 180 daha sonra 200derecede 20dk daha pişiriyoruz.
Ağızda dağılan kusursuz bir tanım oluyor. Afiyetler olsun.

Not:1 su bardağı sıvıda 200ml katı besin koyulduğunda 100gr alıyor.

Ekmek makinası benim için kolaylığı yoğurma süreci olurken öteki işlerimi halletmem ve daha lezzetli bir hamur oluyor.

Ekmek Makinasında Mahlepli, Susamlı,Haşhaşlı Kuru Pasta (Terazi Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Mahlepli Kandil Simidi (Sıvıyağ İle) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sirke 1,5 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı mahlep (Tercihen) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 2-2,5 un (Kontrollü) ️Üzeri için; 1 adet yumurta akı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Damla Çikolatalı Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 125 gr margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı nişasta 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı damla çikolata 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam 3 yahut 3,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
  • Soru
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 200 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı nişasta 1 adet yumurta 1 limon kabuğu rendesi 3 yemek kaşığı limon suyu 1 paket vanilya şekeri 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un (artı 2 yemek kaşığı tam ölçülü oluyor böyle) 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Susamlı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye için; 125 gr margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı nişasta 1 çay bardağı ceviz 4 yemek kaşığı susam 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3-3.5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim) Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
Tahinli Susamlı Kek Bu Lezzetin Hastasıyız Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker (180 gram) 1 çay bardağı sıvı yağ (85 ml) Yarım çay bardağı tahin 1 şişe maden suyu (200 ml) 2,5 su bardağı un (300 gram) 1 paket kabartma tozu (10 gram) 1 paket vanilya (5 gram) Kalıbı yağlamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt