Ev Usulu Baklava Tarifi

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Ev Usulu Baklava Yapılışı


Ev Usulu Baklava Tarifi Resimli

Malzemeler

2 adet yumurta
Yarım cay bardağı sıvı yağ
2 corba kaşığı yoğurt
Yarım cay bardağı sut
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 cay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un

imagesevusulubaklavatarifi5ad3d5f8f0350

İc harcı icin

1 corba kasesi ceviz ici
200 gram margarin veya tereyağı
1 paket mısır veya buğday nişastası

Şerbeti icin

7 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yarım limon suyu

Ev usulu baklava yapılışı

Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sutu, yoğurdu, limon suyunu koyup cırpma teliyle karıştırıyoruz Uzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz kucuk şekilde bezeler ayırıyoruz Herpsini birer birer yuvarlıyoruz

Tezgaha nişasta serpiyoruz Hamurları cay tabağından biraz daha buyuk bir şekilde acıyoruz Hamurumuzu boyle acarken dort kat olarak ust uste yağlayıp koyuyoruz

Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin buyukluğunde acıyoruz Tepsiye yerleştirip uzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz Son katı acıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıcağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz Uzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak dokuyoruz

170 derecelik fırında ortalama 5055 dakika pişiriyoruz Uzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz Baklavamız fırından cıktıktan sonra şerbeti ılıkken dokun
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Şekerpare ( Pastane Usulu ) Tarifi İcin Malzemeler *250 gr tereyağ veyada margarin *1 5 cay bardağı pudra şekeri *2 cay bardağı irmik *2 yumurta (bir tanesinin sarısı uzerine surulecek ) *Yarım cay kaşığı karbonat *Yarım cay kaşığı kabartma tozu *1 paket vanilya *3 su bardağı un Şerbeti icin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
Marmelatlı Orgu Tatlı nasıl yapılır Marmelatlı Orgu Tatlı yapılışı Malzemeler: * 125 gram tereyağı * 1 cay bardağı sıvı yağ * 1 cay bardağı sut * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * alabildiği kadar un İci icin: * recel Şerbeti icin: * 3,5 su bardağı tozşeker * 3 su bardağı su * 1 dilim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler 800 gr baklavalık yufka 250 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz Şerbeti için; 1 litre süt (5 su bardağı süt) 4 su bardağı şeker (az tatlı sevenler 3 su bardağı kullansın bizede biraz tatlı geldi) Üzeri için; 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
Sultan Reşat Pilavı nasıl yapılır Sultan Reşat Pilavı hazırlanışı Sultan Reşat Pilavı malzemeler: 2 su bardağı pilavlık pirinc 3 su bardağı sıcak su 1 adet tavuk suyu tableti Yarım cay bardağı kabuksuz badem 2 corba kaşığı kuru uzum 80 gram tereyağı 14 limon suyu 1 corba kaşığı tuz Koftesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
  • Soru
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır Midye Tatlısı yapılışı Midye Tatlısı malzemeler 1 cay bardağı sut 1 adet yumurta 1 cay bardağı sıvı yağ yarım paket yaş maya 1 fiske tuz alabildiği kadar un İc harcı icin 1 su bardağı iri cekilmiş ceviz Şerbeti icin 3,5 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Üst Alt