Fırında Samon Balığı Tanımı İçin Gereçler
1 adet samon balığı
1 adet patates
1 adet soğan
Tuz
Zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Fırında Samon Balığı Tanımı Yapılışı
Öncelikle bir adet somonu dilediğiniz üzere kişi sayısına nazaran kestirebilirsiniz ben 4 modül kestirdim.Kuyruklarıyla birlikte 6 modül ya denk geldi bu 6 kesimde iki kişiyi rahatlıkla doyuruyor
Kestirdiğimiz balıkları yıkıyoruz güzelce daha sonra tuz döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra bir adet patatesi soyup halka formunda kesiyoruz tepsiye diziyoruz.
Bir adet soğanı da soyup halka biçiminde yada elma söğüş usulünde kesip tepsiye diziyoruz.
Dinlenen balığımızı tepsi ye alıyoruz. Küçük bi kaseye yağ tuz az karabiber az pul biber ekleyip karıştırıyoruz.
Yaptığımız harcı balığın ve patatesin üzerine sürüp evvelce ısıttığımız fırına 180 derecede pişiriyoruz.Şimdiden teşekkürler afiyet olsun.
1 adet samon balığı
1 adet patates
1 adet soğan
Tuz
Zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Fırında Samon Balığı Tanımı Yapılışı
Öncelikle bir adet somonu dilediğiniz üzere kişi sayısına nazaran kestirebilirsiniz ben 4 modül kestirdim.Kuyruklarıyla birlikte 6 modül ya denk geldi bu 6 kesimde iki kişiyi rahatlıkla doyuruyor
Kestirdiğimiz balıkları yıkıyoruz güzelce daha sonra tuz döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra bir adet patatesi soyup halka formunda kesiyoruz tepsiye diziyoruz.
Bir adet soğanı da soyup halka biçiminde yada elma söğüş usulünde kesip tepsiye diziyoruz.
Dinlenen balığımızı tepsi ye alıyoruz. Küçük bi kaseye yağ tuz az karabiber az pul biber ekleyip karıştırıyoruz.
Yaptığımız harcı balığın ve patatesin üzerine sürüp evvelce ısıttığımız fırına 180 derecede pişiriyoruz.Şimdiden teşekkürler afiyet olsun.