Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 tavuk budu ( dolapta elinizde olan tavuğun her hangi bir yeri ile olur)
2 adet havuç
3 diş sarımsak
1 su bardağı tel şehriye
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı un
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz
Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğumuzu haşlayıp suyunu ayırıp etini diderek kenara bırakıyoruz.
Sonra tencerede 2 kaşık tereyağ ile 1 kasık zeytinyağına rendelemiş olduğumuz havuçları ekleyip suyunu salana kadar kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine un ve sarımsağı ek edip bi iki dakika kadar daha kavuruyoruz.
Sonra püf nokta evvel 1 bardak soğuk su ek edip unu açıyoruz. Üzerine kalan tavuğun suyunu ekliyoruz. ( su yoğunluğu kıvam sizin tercihiniz fakat 1 litre kâfi olacaktır) kaynayan suya şehriye ve didiklenmiş tavukları ekleyip şehriye yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
O sırada 1 kase de yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz ve kaynayan tencereden aldığımız 2 kepçe çorba ile terbiyesini ılıştırarak çorbamıza ek edip bi kaç dakika daha kaynatıyoruz.
Altını kapatıp içine doğradığınız maydanozu ve baharatları ek ediyoruz. Afiyet bal olsun
Daha çok görsel ve tanım için @aysegulunmutfaginda
Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tavuk budu ( dolapta elinizde olan tavuğun her hangi bir yeri ile olur)
2 adet havuç
3 diş sarımsak
1 su bardağı tel şehriye
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı un
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz
Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğumuzu haşlayıp suyunu ayırıp etini diderek kenara bırakıyoruz.
Sonra tencerede 2 kaşık tereyağ ile 1 kasık zeytinyağına rendelemiş olduğumuz havuçları ekleyip suyunu salana kadar kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine un ve sarımsağı ek edip bi iki dakika kadar daha kavuruyoruz.
Sonra püf nokta evvel 1 bardak soğuk su ek edip unu açıyoruz. Üzerine kalan tavuğun suyunu ekliyoruz. ( su yoğunluğu kıvam sizin tercihiniz fakat 1 litre kâfi olacaktır) kaynayan suya şehriye ve didiklenmiş tavukları ekleyip şehriye yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
O sırada 1 kase de yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz ve kaynayan tencereden aldığımız 2 kepçe çorba ile terbiyesini ılıştırarak çorbamıza ek edip bi kaç dakika daha kaynatıyoruz.
Altını kapatıp içine doğradığınız maydanozu ve baharatları ek ediyoruz. Afiyet bal olsun
Daha çok görsel ve tanım için @aysegulunmutfaginda
Havuçlu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı