İftarda Misafirim Var ne Pişirsem
İftarda Ne Yesek
Sutlu Kabak Corbası
Sebzeli Tavuk Kebabı
Uc Renkli Borek
Rus Salatası
Limonata
Şeftalili Muhallebi
Sutlu Kabak Corbası Tarifi
imagesiftarayemekneyapsam5ad3e127b0d0e
Sutlu Kabak Corbası İcin Malzemeler:
2 tane orta boy kabak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı sut
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Et veya tavuk suyu
Sutlu Kabak Corbası Yapılışı:
Kabakları guzelce yıkayın ve minik kupler halinde doğrayın Tencereye yağı koyup, unu penbeleşene kadar kavurun Su ve sutu ilave ederek, hızlı hızlı karıştırın Doğranmış kabaklar sutlu karışımın icine atın, ettavuk suyunuzu koyun ve yaklaşık 10 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişirin Tuz, karabiber atın ve servis yapın
Sebzeli Tavuk Kebabı
Sebzeli Tavuk Kebabı İcin Malzemeler:
1 tavuk goğsu
3 kırmızı biber
7 yeşil biber
2 havuc
1 salkım domates
1 kase yoğurt
yarım pide
uzeri icin tereyağı
Sebzeli Tavuk Kebabı Yapılışı:
Biberleri parmak şeklinde doğruyoruz Tavuk goğsunu ve havucları da aynı şekilde doğruyoruz Biberleri ve havucları yağda kızartıyoruz Pideyi kup kup doğrayarak servis tabağına alıyoruz Uzerine cırpılmış yoğurdu dokuyoruz Domatesleri de kup kup doğruyoruz Tavaya zeytinyağı dokup domatesleri kavuruyoruz Hazırladığımız domatesi de yoğurdun uzerine dokuyoruz Kızarttığımız biberleri va havucları tabağın kenarlarına diziyoruz
Tavukları yağda soteliyoruz Servis tabağın ortasına alıyoruz Tereyağını da eriterek uzerine dokuyoruz ve servis ediyoruz
Uc Renkli Borek Tarifi
imagesiftarayemekneyapsam5ad3e12914620
Uc Renkli Borek İcin Malzemeler:
3 adet yufka
Yarım su bardağı sut
Yarım su brd sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tabak peynirli harc
Yarım bağ ayıklanmış doğranmış ıspanak
1 tabak yağda kavrulmuş havuc veya kırmızı biber
İc harcı icin sutu, yağı ve yumurtayı(bir yumurtanın sarısını ustune sur) iyice cırpın
Uc Renkli Borek Yapılışı: 1 kat yufkayı acın Harcı fırca yardımıyla ustune surun Peynirli harcı dokun Tekrar yufkayı serin Harc surun, ıspanağı dokun ve en son ucuncu kata harcı surup havucu dokun Katlayıp (silindir şekli verilir ) 4 parmak kalınlığında kesip, yumurtalarını surun 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Şeftalili Muhallebi Tarifi
Şeftalili Muhallebi İcin Malzemeler:
2 orta boy şeftali
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 dolu tatlı kaşığı nişasta
Muhallebisi İcin:
750 ml sut
1 dolu yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
imagesiftarayemekneyapsam5ad3e12a6918e
Şeftalili Muhallebi Yapılışı:
Şeftalilerin kabuklarını soyun, ince ince dilimleyerek kucuk bir tencereye alın Uzerine su dokun biraz ısındıktan sonra şekeri de ekleyin ve pişirmeye başlayın Daha sonra muhallebiyi pişirmeye başlayın Muhallebi piştikten sonra vanilya ekleyip cırpın Pişen şeftalileri suyunu tencerede bırakarak 6 tane kaseye eşit olarak paylaştırın
Uzerine muhallebiyi paylaştırın Tencerede kalan şeftali suyuna biraz şeker ekleyip kaynatın ve muhallebinin uzerine dokun
İftarda Ne Yesek
Sutlu Kabak Corbası
Sebzeli Tavuk Kebabı
Uc Renkli Borek
Rus Salatası
Limonata
Şeftalili Muhallebi
Sutlu Kabak Corbası Tarifi
imagesiftarayemekneyapsam5ad3e127b0d0e
Sutlu Kabak Corbası İcin Malzemeler:
2 tane orta boy kabak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı sut
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Et veya tavuk suyu
Sutlu Kabak Corbası Yapılışı:
Kabakları guzelce yıkayın ve minik kupler halinde doğrayın Tencereye yağı koyup, unu penbeleşene kadar kavurun Su ve sutu ilave ederek, hızlı hızlı karıştırın Doğranmış kabaklar sutlu karışımın icine atın, ettavuk suyunuzu koyun ve yaklaşık 10 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişirin Tuz, karabiber atın ve servis yapın
Sebzeli Tavuk Kebabı
Sebzeli Tavuk Kebabı İcin Malzemeler:
1 tavuk goğsu
3 kırmızı biber
7 yeşil biber
2 havuc
1 salkım domates
1 kase yoğurt
yarım pide
uzeri icin tereyağı
Sebzeli Tavuk Kebabı Yapılışı:
Biberleri parmak şeklinde doğruyoruz Tavuk goğsunu ve havucları da aynı şekilde doğruyoruz Biberleri ve havucları yağda kızartıyoruz Pideyi kup kup doğrayarak servis tabağına alıyoruz Uzerine cırpılmış yoğurdu dokuyoruz Domatesleri de kup kup doğruyoruz Tavaya zeytinyağı dokup domatesleri kavuruyoruz Hazırladığımız domatesi de yoğurdun uzerine dokuyoruz Kızarttığımız biberleri va havucları tabağın kenarlarına diziyoruz
Tavukları yağda soteliyoruz Servis tabağın ortasına alıyoruz Tereyağını da eriterek uzerine dokuyoruz ve servis ediyoruz
Uc Renkli Borek Tarifi
imagesiftarayemekneyapsam5ad3e12914620
Uc Renkli Borek İcin Malzemeler:
3 adet yufka
Yarım su bardağı sut
Yarım su brd sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tabak peynirli harc
Yarım bağ ayıklanmış doğranmış ıspanak
1 tabak yağda kavrulmuş havuc veya kırmızı biber
İc harcı icin sutu, yağı ve yumurtayı(bir yumurtanın sarısını ustune sur) iyice cırpın
Uc Renkli Borek Yapılışı: 1 kat yufkayı acın Harcı fırca yardımıyla ustune surun Peynirli harcı dokun Tekrar yufkayı serin Harc surun, ıspanağı dokun ve en son ucuncu kata harcı surup havucu dokun Katlayıp (silindir şekli verilir ) 4 parmak kalınlığında kesip, yumurtalarını surun 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Şeftalili Muhallebi Tarifi
Şeftalili Muhallebi İcin Malzemeler:
2 orta boy şeftali
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 dolu tatlı kaşığı nişasta
Muhallebisi İcin:
750 ml sut
1 dolu yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
imagesiftarayemekneyapsam5ad3e12a6918e
Şeftalili Muhallebi Yapılışı:
Şeftalilerin kabuklarını soyun, ince ince dilimleyerek kucuk bir tencereye alın Uzerine su dokun biraz ısındıktan sonra şekeri de ekleyin ve pişirmeye başlayın Daha sonra muhallebiyi pişirmeye başlayın Muhallebi piştikten sonra vanilya ekleyip cırpın Pişen şeftalileri suyunu tencerede bırakarak 6 tane kaseye eşit olarak paylaştırın
Uzerine muhallebiyi paylaştırın Tencerede kalan şeftali suyuna biraz şeker ekleyip kaynatın ve muhallebinin uzerine dokun