İnflamasyonlar, vücudun strese karşı verdiği tepkidir. Kronik düşük dereceli bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlar, kronik düşük düzeyde gıda alerjileri veya gıda intoleransları, fiziksel veya duygusal stresin kortizol seviyelerini yükseltmesi, çevreden toksisite, diyetle gelen toksisite vücutta inflamasyona neden olur. Birçok besin doğal anti inflamatuardır.
sivilce-001.gif
İltihabın vücuttan atılmasını sağlayan besinler işte şunlardır;
1. Pancar
Çok güçlü bir antioksidan olan pancar, enerjinizin artmasını sağlar ve kan basıncınızı düşürür. Anti inflamatuar besin olan pancar, yapılan bir çalışmada atletik performansı %1-3 arasında arttırdığı saptanmıştır.
pancar-.jpg
2. Yaban Mersini
Yaban mersinin de hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar sonucu inflamasyonu azalttığı görülmüştür.
yaban-mersinii.jpg
3. Brokoli
Bolca antioksidan bulunan brokoli de iyi bilinen bir antiinflamatuar olan omega-3 yağ asidi de içermektedir.
brokoli
4. Keten Tohumu Yağı
Omega- 3 içeren keten tohumu inflamasyonu azaltır. Bu yüzden keten tohumu da iltihapların vücuttan atılmasına yardımcı olur.
keten-tohumu-yagi-002.jpg
5. Yeşil Çay
Yeşil çay da çok miktarda anti inflamatuar bulunur. Yapılan araştırmalara göre yeşil çayın tedavi edici potansiyeli olan güçlü bir antiinflmatuar bileşik olduğu saptanmıştır.
yesil-cay
6. Sarımsak
İnflamasyonu azaltan besinlerden biridir. Ayrıca yapılan araştırmalarda sarımsağın antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya konulmuştur.
sarimsak-028.jpg
7. Zencefil
Zencefil ağrı kesici özelliğinin yanında inflamasyonu önemli ölçüde azaltır.
zencefil.Jpeg
8. Zeytinyağı
Zeytinyağının faydalarını bilmeyen yoktur heralde. İltihapa karşı oldukça güçlü bir mücadelecidir. Vücuttan atılmasını sağlar.
zeytinyagi-023.jpg
9. Soğan
İnflamasyonlarla mücadeleye yardımcı olabilecek güçlü bir antioksidandır. Soğan faydaları kanıtlanmış olup kolon kanserinin tedavisine de yardımcı olabilmektedir.
sogan-fayda.jpg
10. Yosun
İltihapları azaltan bir diğer mucizevi bitki de yosundur. Ayrıca yosun kansere karşı çok da güçlü bir düşmandır.
yosun-002.jpg
sivilce-001.gif
İltihabın vücuttan atılmasını sağlayan besinler işte şunlardır;
1. Pancar
Çok güçlü bir antioksidan olan pancar, enerjinizin artmasını sağlar ve kan basıncınızı düşürür. Anti inflamatuar besin olan pancar, yapılan bir çalışmada atletik performansı %1-3 arasında arttırdığı saptanmıştır.
pancar-.jpg
2. Yaban Mersini
Yaban mersinin de hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar sonucu inflamasyonu azalttığı görülmüştür.
yaban-mersinii.jpg
3. Brokoli
Bolca antioksidan bulunan brokoli de iyi bilinen bir antiinflamatuar olan omega-3 yağ asidi de içermektedir.
brokoli
4. Keten Tohumu Yağı
Omega- 3 içeren keten tohumu inflamasyonu azaltır. Bu yüzden keten tohumu da iltihapların vücuttan atılmasına yardımcı olur.
keten-tohumu-yagi-002.jpg
5. Yeşil Çay
Yeşil çay da çok miktarda anti inflamatuar bulunur. Yapılan araştırmalara göre yeşil çayın tedavi edici potansiyeli olan güçlü bir antiinflmatuar bileşik olduğu saptanmıştır.
yesil-cay
6. Sarımsak
İnflamasyonu azaltan besinlerden biridir. Ayrıca yapılan araştırmalarda sarımsağın antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya konulmuştur.
sarimsak-028.jpg
7. Zencefil
Zencefil ağrı kesici özelliğinin yanında inflamasyonu önemli ölçüde azaltır.
zencefil.Jpeg
8. Zeytinyağı
Zeytinyağının faydalarını bilmeyen yoktur heralde. İltihapa karşı oldukça güçlü bir mücadelecidir. Vücuttan atılmasını sağlar.
zeytinyagi-023.jpg
9. Soğan
İnflamasyonlarla mücadeleye yardımcı olabilecek güçlü bir antioksidandır. Soğan faydaları kanıtlanmış olup kolon kanserinin tedavisine de yardımcı olabilmektedir.
sogan-fayda.jpg
10. Yosun
İltihapları azaltan bir diğer mucizevi bitki de yosundur. Ayrıca yosun kansere karşı çok da güçlü bir düşmandır.
yosun-002.jpg