İşkembe Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo işkembe
Terbiyesi için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limonsuyu
İşkembe Çorbası Tanımı Yapılışı
Hazır temizlenmiş işkembeyi uygunca yıkayıp küp küp keselim.
Düdüklü tencereye alıp işkembenin üzerini 6 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye bırakalım. Yaklaşık 1 saat pişirdim.
Terbiyesi için tereyağını eritip üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum ve soğumaya bıraktım.
Soğuyunca yoğurt, yumurta sarısı ve limonsuyunu ekleyip uygunca çırptım.
Çırptığım terbiyeye pişen işkembe suyundan 2 kepçe alarak terbiyeye ekleyerek güzelce çırpmaya devam ettim.
Terbiyeyi süratlice çorbaya ek edip kaynayana kadar daima karıştırıp tuz ek ettim.
5 dk kısık ateşte kaynatıp servise hazır edelim.
Yarım kilo işkembe
Terbiyesi için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limonsuyu
İşkembe Çorbası Tanımı Yapılışı
Hazır temizlenmiş işkembeyi uygunca yıkayıp küp küp keselim.
Düdüklü tencereye alıp işkembenin üzerini 6 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye bırakalım. Yaklaşık 1 saat pişirdim.
Terbiyesi için tereyağını eritip üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum ve soğumaya bıraktım.
Soğuyunca yoğurt, yumurta sarısı ve limonsuyunu ekleyip uygunca çırptım.
Çırptığım terbiyeye pişen işkembe suyundan 2 kepçe alarak terbiyeye ekleyerek güzelce çırpmaya devam ettim.
Terbiyeyi süratlice çorbaya ek edip kaynayana kadar daima karıştırıp tuz ek ettim.
5 dk kısık ateşte kaynatıp servise hazır edelim.