Kabak Yemeği

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
3-4 adet kabak
1 adet soğan
1.5 yemek kaşığı pirinç
1.5 yemek kaşığı salça
50-100 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Su
Arzu ederseniz;
Dereotu

Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları pijama halinde soyalım. Küp küp olacak biçimde doğrayalım.
Soğanlarımızı da küp küp kestikten sonra tencerede sıvı yağ ile kavuralım. Rengi değişen soğanlara kıymayı ekleyip, kavurma sürecine devam edelim.
Harcımıza salçamızı ekleyip, kavuralım. 1-2 dakika kavurduktan sonra doğranmış kabakları ekleyelim.
Bir iki defa harç ile harmanlayalım. Üzerine pirinçleri ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
Tuz, karabiber ekleyelim. Üzerini geçinceye kadar su ekleyip, orta dereceli ateşte pişmeye bırakalım. Kabaklar piştiği vakit ocağımızı kapatabiliriz.
Not: Su ekledikten sonra dereotu koymak isteyenler göz kararı dereotunu doğrayıp ekleyip karıştırabilirler. Dereotu kullanmanızı katiyetle tavsiye ederim çok yakışıyor.

Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 orta uzunluk karnabahar 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 1 adet patates 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı zeytinyağ 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 su bardağı su Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Garnitürlü Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı et 1 adet soğan 2 adet havuç 3 adet patates 1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber Tuz Sıcak su 2 yemek kaşığı sıvı yağ Garnitürlü Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
Salçasız Patetesli Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 adet büyük uzunluk kereviz 1 adet büyük patates 1 adet havuç 1 adet köy biberi 1 adet kapya biber 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı tuz toz şeker Yarım çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur 2 su bardağı su 1 türk kahve fincanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
  • Soru
Bebekler İçin Kıymalı Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler Zeytinyağı 3 adet arpacık soğan 1 tatlı kaşığı salça ( isteğe bağlı) Kuzu kıyma (1 küp) Yarım kabak 1 diş sarımsak Bebekler İçin Kıymalı Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye zeytinyağını alıp soğanları ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Domatesli Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler 500 gram taze fasulye 3 adet domates 1 adet soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı pulbiber Tuz 4 su bardağı sıcak su Domatesli Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak taze fasulyeleri temizleyip kıralım sudan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Üst Alt