Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
3-4 adet kabak
1 adet soğan
1.5 yemek kaşığı pirinç
1.5 yemek kaşığı salça
50-100 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Su
Arzu ederseniz;
Dereotu
Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları pijama halinde soyalım. Küp küp olacak biçimde doğrayalım.
Soğanlarımızı da küp küp kestikten sonra tencerede sıvı yağ ile kavuralım. Rengi değişen soğanlara kıymayı ekleyip, kavurma sürecine devam edelim.
Harcımıza salçamızı ekleyip, kavuralım. 1-2 dakika kavurduktan sonra doğranmış kabakları ekleyelim.
Bir iki defa harç ile harmanlayalım. Üzerine pirinçleri ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
Tuz, karabiber ekleyelim. Üzerini geçinceye kadar su ekleyip, orta dereceli ateşte pişmeye bırakalım. Kabaklar piştiği vakit ocağımızı kapatabiliriz.
Not: Su ekledikten sonra dereotu koymak isteyenler göz kararı dereotunu doğrayıp ekleyip karıştırabilirler. Dereotu kullanmanızı katiyetle tavsiye ederim çok yakışıyor.
Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3-4 adet kabak
1 adet soğan
1.5 yemek kaşığı pirinç
1.5 yemek kaşığı salça
50-100 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Su
Arzu ederseniz;
Dereotu
Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları pijama halinde soyalım. Küp küp olacak biçimde doğrayalım.
Soğanlarımızı da küp küp kestikten sonra tencerede sıvı yağ ile kavuralım. Rengi değişen soğanlara kıymayı ekleyip, kavurma sürecine devam edelim.
Harcımıza salçamızı ekleyip, kavuralım. 1-2 dakika kavurduktan sonra doğranmış kabakları ekleyelim.
Bir iki defa harç ile harmanlayalım. Üzerine pirinçleri ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
Tuz, karabiber ekleyelim. Üzerini geçinceye kadar su ekleyip, orta dereceli ateşte pişmeye bırakalım. Kabaklar piştiği vakit ocağımızı kapatabiliriz.
Not: Su ekledikten sonra dereotu koymak isteyenler göz kararı dereotunu doğrayıp ekleyip karıştırabilirler. Dereotu kullanmanızı katiyetle tavsiye ederim çok yakışıyor.
Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı