Kasnak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç malzemesi için:
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
Yoğurt
Kuru nane
Sosu için:
Tereyağı
Pulbiber
İsteğe göre salça
Kasnak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemeleri yoğrulur.
Üzeri kapatılarak 15 dk dinlendirilir.
İç harcı için kıymanın üzerine soğanı rendeleyin ve karabiber, tuz ekleyin.
Mantı hamuru, mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Her beze kasnak boyunda açılır.
Ara boşlukları kıyma ile doldurun.
Diğer açılmış hamurla üzeri kapatılır.
Merdaneyle üzerinden bastırarak geçin.
Hamur açılırken kenardan çıkan parçaları tekrar beze yapıp hamuru açıyoruz.
Mantıları haşlamak için suyumuzu kaynatıyoruz ve mantıları haşlıyoruz.
Sosu için küçük bir tavada tereyağını eritip, pulbiberi (ve isteğe göre salça) ekliyoruz.
Pişen mantıları kevgir ile tabağa alıp üzerine yoğurt ve sos dökelim. Nane ile süsleyelim.
Kasnak Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç malzemesi için:
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
Yoğurt
Kuru nane
Sosu için:
Tereyağı
Pulbiber
İsteğe göre salça
Kasnak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemeleri yoğrulur.
Üzeri kapatılarak 15 dk dinlendirilir.
İç harcı için kıymanın üzerine soğanı rendeleyin ve karabiber, tuz ekleyin.
Mantı hamuru, mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Her beze kasnak boyunda açılır.
Ara boşlukları kıyma ile doldurun.
Diğer açılmış hamurla üzeri kapatılır.
Merdaneyle üzerinden bastırarak geçin.
Hamur açılırken kenardan çıkan parçaları tekrar beze yapıp hamuru açıyoruz.
Mantıları haşlamak için suyumuzu kaynatıyoruz ve mantıları haşlıyoruz.
Sosu için küçük bir tavada tereyağını eritip, pulbiberi (ve isteğe göre salça) ekliyoruz.
Pişen mantıları kevgir ile tabağa alıp üzerine yoğurt ve sos dökelim. Nane ile süsleyelim.
Kasnak Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı