Kat Kat Enfes Lazanya

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Kat Kat Enfes Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler ( 4-6 kişilik)
15 adet lazanya yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kapya biberi
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 büyük havuç rendelenmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
400gr domates püresi
1 su bardağı su( 250ml)
1 avuç maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz veya vegeta
1/2 (yarım) tatlı kaşığı kuru fesleğen (varsa)
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Beşamel sos için
1 ,5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı un
750 ml süt
Karabiber, az tuz, kaşık ucuyla muskat rendesi (Varsa)
Üzeri için
Kaşar peyniri

Kat Kat Enfes Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tavaya yemeklik doğranmış soğanı alın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurmaya başlayın.
Ardından yemeklik doğranmış kapya ve yeşil biberi ekleyip 2 dk kadar daha kavurun.
Havucu ve ezilmiş sarımsağı ekleyip bir iki tur karıştırın.
Kıymayı ilave edin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
Salçasını ilave edin.
Ardından domates püresini ve 1 bardak suyu ve baharatlarını ilave edip kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
En son ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Beşamel sos.Tereyağı sıvı yağı ve unu uygun bir tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave edip karıştıtirarak kıvam alana kadar pişirin.
Üzerine tuzunu, karabiberi ve muskat rendesini ilave edin.
Fırın tepsisinin en altına hazırladığınız kıymalı sostan döküp yayın.
Üzerine lazanya yapraklarını yerleştirin (3 sıra halinde).
İkinci kata yine kıymalı sostan dökün üzerine beşamel sostan gezdirin.
Dört kat bu şekilde yapın.
En son beşinci katı sadece lazanya yaprağı koyun üzerine beşamel sosu gezdirin.
Bolca kaşar peyniri yayıp önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kat Kat Enfes Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 1 paket lazanya yaprağı (ben taze kullandım) 2 adet tavuk göğsü 250 gram mantar Yarım kırmızı kapya biber 500 gram domatesli makarna sosu Yarım bardak su 1 büyük diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 300 gram lazanya 150 gram rende parmesan peyniri Kıymalı sos için: 9 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet soğan(yemeklik doğranmış) 1 adet havuç(rende) 1 kereviz sapı(ufak doğranmış) 600 gram kıyma 1 litre domates sosu(yazlık domatesten hazırlanmış ya da 1 litre kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 1 paket lazanya Bolonez sosu için (iç harcı) ; 250 gram dana kıyma 1 – 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 – 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta uzunluk soğan 1 küçük uzunluk havuç (çok küçükse 2 tane 1 diş sarımsak 1 – 1,5 su bardağı et suyu yahut olağan su 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
  • Soru
Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 15 adet lazanya 600 gram tavuk göğsü 2 adet yeşil biber 2 adet kırmızı kapya biber 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
  • Soru
Lazanya Tanımı (Büyük Borcamda) İçin Malzemeler 18 yaprak lazanya İç harç için; 400 gram kıyma 4 yemek kaşığı yağ 2 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet rendelenmiş domates 2 bardak sıcak su 2 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon, kırmızı toz biber Beşamel sos için; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt