Katılaşmayan Süzme Mercimek Çorbası (Tüm Püf Noktaları Bu Tarifte)

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Katılaşmayan Süzme Mercimek Çorbası (Tüm Püf Noktaları Bu Tarifte) Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı kırmızı mercimek yada sarı mercimek
6,5 su bardağı soğuk çeşme suyu
2,5 su bardağı soğuk et suyu yada tavuk suyu (Yoksa adet bulyon ekleyebilirsiniz)
1 adet orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak (Sevmeyen koymayabilir)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası yada domates salçası (Yarı yarıya karışık koyabilirsiniz yada sade istiyorsanız hiç eklemeyebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Meyhanesi için
1 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı soğuk çeşme suyu
Üzeri sosu için
Nane
Pul biber yada toz biber
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Katılaşmayan Süzme Mercimek Çorbası (Tüm Püf Noktaları Bu Tarifte) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tencereye sıvı yağını ve doğranmış soğanı ekleyip bir hoş pembeleşene kadar hafif kavuralım.
Sonra en değerli püf nokta mercimeğin 4-5 kere yıkayıp nişastasını suyundan yeterlice arındırmak gerekiyor ki mercimek piştiğinde nişastasını bırakmasın uygunca süzelim.
Sonra güzelce süzülmüş mercimeği tencereye koyup soğanla 2 dakika karıştırarak kavuralım üzerine 6, 5 su bardağı soğuk su sonra tavuk suyunuz yada et suyu varsa ekleyin sıcak su muhakkak eklemeyin zira mercimeği çabuk haşlatır istediği lezzeti veremez.
Et yada tavuk suyu yoksa 2 adet bulyon ekleyebilirsiniz. Sonra yarım saat kadar pişmeye bırakalım. Ben düdüklü tencereyi tercih etmedim isteyen düdüklü tencerede pişirebilir fakat düdüklü tencerede kaldıkça yoğunlaşır.
Olağan tencerede pişerse tıpkı kıvamda kalıyor. Güzelce pişen mercimekleri tel süzgeç yada metal süzgeçten tahta kaşıkla ezerek süzelim.
Bir yandan başka küçük tavaya 1 yemek ‘unu koyup yağsız tavada bir hoş hafif rengi dönene kadar süratli karıştırarak kavuralım aman dikkat edelim yanmasın.
Üzerine 1 bardak soğuk çeşme suyu ekleyip süratlice karıştıralım. Sonra süzülen mercimek çorbasını ekleyip ocağın üzerinde 1 taşım kaynatalım.
Sosu için bir tavada tereyağını kızdırıp nane yada pul biberi koyup kızartıp servis edeceğiniz çorbanın üzerine gezdirip afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Çok Kolay Yöntemle Süzme Mercimek Çorbası (Katılaşmayan Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağı 1 adet tavuk suyu bulyon Yarım tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı dolusu tuz 1 çay kaşığı dolusu kimyon 6-7 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
  • Soru
Mantılı Hanımağa Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 çay bardağı tel şehriye Yarım su bardağından az fazla mantı 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 1 adet soğan 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 7 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Körili Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Orta uzunluk soğan 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 şeker kaşığı domates salçası 4 çorba kaşığı sıvı yağ Orta uzunluk havuç Yarım şeker kaşığı karabiber Yarım şeker kaşığı kimyon Yarım şeker kaşığı kırmızı biber Bir şeker kaşığı köri 4 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
  • Soru
Esnaf Lokantası Mercimek Çorbası (Tarifi Aşçıdan) İçin Malzemeler 1 çay bardağı kırmızı mercimek 4 su bardağı sıcak su 1 tane soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un Yarım çay kaşığı zerdeçal Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay bardağı et ya da tavuk suyu Tuz Üzeri için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 büyük soğan 4 yemek kaşığı un 7 su bardağı su (biraz et suyu yada tavuk suyu da kulanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı tereyağ Tuz karabiber Terbiyesi için: 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 adet limonun suyu Üzeri için: 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt