Katkı maddeleri ve zararları

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Ozellikle iş kadınlarının yemek yapacak vakitleri pek fazla olmadığı icin, coğu zaman yemeklerini ya dışarıdan temin ederler yada hazır gıdalarla beslenirler Dışarıdan ev yemekleri yemenin zararı yoktur ama, hazır gıdalar


Ozellikle iş kadınlarının yemek yapacak vakitleri pek fazla olmadığı icin, coğu zaman yemeklerini ya dışarıdan temin ederler yada hazır gıdalarla beslenirler Dışarıdan ev yemekleri yemenin zararı yoktur ama, hazır gıdalar sağlığı ciddi derecede olumsuz etkilemektedir Cunku hazır gıdaların raf omrunu uzatmak icin icerisine katkı maddeleri eklenir Katkı maddelerinin sağlığa zararları ise oldukca ciddidir
imageskatkimaddelerivezararlari5aea443c66b4c
Katkı maddeleri kimyasal bir urundur Tuketime sunulan bazı gıdaların bozulmamalarını sağlamak icin gıdaların icine eklenir Katkı maddelerinin miktarı sağlık kuruluşları tarafından belirlenir Belirli miktarda gıdaların icine konulan katkı maddeleri o gıdanın lezzetini ve tazeliğini korusa da surekli kullanımı insan sağlığına zararlıdır
Besinsel ve kozmetik olarak ikiye ayrılan katkı maddelerinin 2000’den fazla ceşidi bulunur Bazıları besinlerin rengini, kokusunu ve tadını korurken, bazıları da vitamin ve besin değerlerini korumakla gorevlidir
Katkı maddelerinin zararları nelerdir?
2000’den fazla ceşidi bulunan katkı maddelerinin yol actığı hastalıklar;


*Deri dokuntuleri
*Astım
*Migren
*Hiperaktivite
*Gut hastalığı
*Baş donmesi
*Carpıntı
*Kanser
*Alerji

h 3Katkı maddeleri ve zararları
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığına Zararları Nelerdir? Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığına Zararları Gıda Katkı Maddeleri Gerçeği Gıda katkı maddeleri gıdalarla mikrobiyolojik bozulmayı önleme ve dayanıklılığı arttırma, besleyici değeri koruma, teknolojik işlemlere yardımcı olma, renk, görünüş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığına Zararları Gıda Katkı Maddeleri Gerçeği Gıda katkı maddeleri gıdalarla mikrobiyolojik bozulmayı önleme ve dayanıklılığı arttırma, besleyici değeri koruma, teknolojik işlemlere yardımcı olma, renk, görünüş, lezzet, doku gibi duyusal özellikleri düzeltme gibi pek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığına Zararları Nelerdir? Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığına Zararları Gıda Katkı Maddeleri Gerçeği Gıda katkı maddeleri gıdalarla mikrobiyolojik bozulmayı önleme ve dayanıklılığı arttırma, besleyici değeri koruma, teknolojik işlemlere yardımcı olma, renk, görünüş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığına Zararları Gıda Katkı Maddeleri Gerçeği Gıda katkı maddeleri gıdalarla mikrobiyolojik bozulmayı önleme ve dayanıklılığı arttırma, besleyici değeri koruma, teknolojik işlemlere yardımcı olma, renk, görünüş, lezzet, doku gibi duyusal özellikleri düzeltme gibi pek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
  • Soru
Gıda Katkı Maddelerinin Sağlığımıza Etkisi Tüketime sunulan veya sunulacak olan gıdaların görünüm ve lezzetlerini tüketicinin arzu ettiği duruma getirmek, bozulmalarını önleyerek, gıdaların raf ömrünü uzatmak amacıyla gıdalara tüketime sunulmadan önce bilinçli ve amaçlı olarak ilave edilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt