Kereviz/Kerebiç Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 adet margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 yumurta
8 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
İçi için;
1 kase antep fıstık içi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tarçın
Kereviz/Kerebiç Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Oda sıcaklığında margarini karıştırma kabına ekliyoruz.
Akabinde pudra şekerini eritiyoruz.
Yavaş yavaş geriye kalan materyalleri ekliyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru elimizde açıp, içine hazırladığımız harcı ekliyoruz.
Kerebiç kalıbımıza ekleyip, hal veriyoruz.
Yağlı kağıdı olan tepsimize diziyoruz.
Evvelce ısıtılmış fırına 150 (°)’de pişme mühleti yaklaşık 10-15 dakika da pişiyor.Beyaz pişirmeye uğraş edin.
Kurabiyenin alt kısmı hafif pişmesi kâfi olacaktır.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekerini ekleyin.
Afiyet olsun olsun, deneyenlere şimdiden kolay gelsin. Yorumlarınızı bekliyorum.
1 adet margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 yumurta
8 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
İçi için;
1 kase antep fıstık içi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tarçın
Kereviz/Kerebiç Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Oda sıcaklığında margarini karıştırma kabına ekliyoruz.
Akabinde pudra şekerini eritiyoruz.
Yavaş yavaş geriye kalan materyalleri ekliyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru elimizde açıp, içine hazırladığımız harcı ekliyoruz.
Kerebiç kalıbımıza ekleyip, hal veriyoruz.
Yağlı kağıdı olan tepsimize diziyoruz.
Evvelce ısıtılmış fırına 150 (°)’de pişme mühleti yaklaşık 10-15 dakika da pişiyor.Beyaz pişirmeye uğraş edin.
Kurabiyenin alt kısmı hafif pişmesi kâfi olacaktır.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekerini ekleyin.
Afiyet olsun olsun, deneyenlere şimdiden kolay gelsin. Yorumlarınızı bekliyorum.