Kıymalı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2024
Mesajlar
248,356
Tepkime
1
Puanları
38
İtibar
0
Yaş
35
Coin
166,959
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma !
Kıymalı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır? Kıymalı Kereviz Dolması tarifi için önce kerevizleri soyup doğrayın. Ardından kıymayı kavurun. Kıymaya soğan, sarımsak ve baharatları ekleyin. Kıymalı harcı kerevizlere doldurun. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine su ve salça ekleyin. Dolmalar yumuşayana kadar pişirin. Servis yapmadan önce üzerine limon sıkabilirsiniz. Kıymalı Kereviz Dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir yemek seçeneğidir. Kıymalı dolma tarifleri arasında en sevilenlerden biri olan Kıymalı Kereviz Dolması, sofralarınızı şenlendirecek.
İçindekiler


Kıymalı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?

Kıymalı kereviz dolması yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlamalısınız. İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
6 adet kereviz kökü
250 gram kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Kerevizleri temizleyip kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda bekletin. Ardından kerevizleri ortadan ikiye kesin ve içlerini oyun. Bu işlemi yaparken dikkatli olmalısınız ki kerevizler parçalanmasın.
Bir tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından pirinci ekleyin ve biraz daha kavurun.
Salçaları ekleyip karıştırın ve suyu ilave edin. Tuz ve baharatları da ekleyerek karıştırın. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kıymalı harcı kerevizlerin içine doldurun ve dolmaları bir tencereye yerleştirin. Üzerine su ekleyin ve dolmaları pişirmek için kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
Kıymalı kereviz dolması servise hazırdır. Afiyet olsun!


Kıymalı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?

Kıymalı Kereviz Dolması için kerevizlerin kabuklarını soyun.
Kerevizleri limonlu suda bekletin.
Kerevizlerin içini oyup, limonlu suda bekletin.
Kıymayı soğanla kavurun.
Kıymalı harcı kerevizlere doldurun ve tencereye dizin.


Kıymalı Kereviz Dolması yaparken kerevizleri limonlu suda bekletmek önemlidir.
Kıymalı harcı kerevizlerin içine doldurun.
Kıymalı Kereviz Dolması tencereye dizilerek pişirilir.
Kıymalı dolmaları önceden hazırladığınız sosla pişirin.
Kıymalı kereviz dolmasını üzerine yoğurt ve nane serperek servis yapın.
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Üst Alt