Kıymalı Lazanya Tanımı İçin Gereçler
300 gram kıyma
1 orta uzunluk soğan
2 tane çarliston biber
1 tane kırmızı biber
1 bardak kışlık domates rendesi ( salçada kullanılabilir)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 orta uzunluk havuç
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için;
3 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
7 yaprak lazanya
Kıymalı Lazanya Tanımı Yapılışı
Kıymayı bir tencereye alıp orta ateşte soteleyin.
Akabinde rendelenmiş soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Kıyma renk değiştirince sırasıyla küçük küçük doğranmış biberleri ekleyin.
Havuçu rendeleyip, orta ateşte kavurmaya devam edin.
Domates sosunu ve salçayı baharatlarla birlikte ekleyip 10 dk kavurup altını kapatın.
Küçük bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı eritip unu ekleyin ve hafif rengi dönene kadar kavurun.
Akabinde sütü yavaş yavaş ekleyin koyu olmayacak biçimde çırpıcı ile karıştırıp, tuz ve karabiber ekleyin.
Akıcı bir beşamel sos olduğunda altını kapatın.
Ben üst üste lazanya yapraklarını koydum, sizler dilediğiniz borcamda yapabilirsiniz.
Dikdörtgen bir borcam tercih ettim; en alt tabana iki kaşık kıyma sosundan üstüne bir kepçe beşamelden dökerek lazanya yaprağını yerleştiriyoruz.
Sıralama kıyma, beşamel, lazanya biçiminde 7 yaprak üst üste koyarak dizmeyi bitirdim .
En üstüne kaşar rendesi serperek 180 derece fırında üstten 4. Rafa borcamı koydum 30 dk pişirdim.
Afiyet olsun .
300 gram kıyma
1 orta uzunluk soğan
2 tane çarliston biber
1 tane kırmızı biber
1 bardak kışlık domates rendesi ( salçada kullanılabilir)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 orta uzunluk havuç
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için;
3 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
7 yaprak lazanya
Kıymalı Lazanya Tanımı Yapılışı
Kıymayı bir tencereye alıp orta ateşte soteleyin.
Akabinde rendelenmiş soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Kıyma renk değiştirince sırasıyla küçük küçük doğranmış biberleri ekleyin.
Havuçu rendeleyip, orta ateşte kavurmaya devam edin.
Domates sosunu ve salçayı baharatlarla birlikte ekleyip 10 dk kavurup altını kapatın.
Küçük bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı eritip unu ekleyin ve hafif rengi dönene kadar kavurun.
Akabinde sütü yavaş yavaş ekleyin koyu olmayacak biçimde çırpıcı ile karıştırıp, tuz ve karabiber ekleyin.
Akıcı bir beşamel sos olduğunda altını kapatın.
Ben üst üste lazanya yapraklarını koydum, sizler dilediğiniz borcamda yapabilirsiniz.
Dikdörtgen bir borcam tercih ettim; en alt tabana iki kaşık kıyma sosundan üstüne bir kepçe beşamelden dökerek lazanya yaprağını yerleştiriyoruz.
Sıralama kıyma, beşamel, lazanya biçiminde 7 yaprak üst üste koyarak dizmeyi bitirdim .
En üstüne kaşar rendesi serperek 180 derece fırında üstten 4. Rafa borcamı koydum 30 dk pişirdim.
Afiyet olsun .