Köfteli Ekşili Ispanak Çorbası

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Köfteli Ekşili Ispanak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
500 gram ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı nohut (İsteğe bağlı)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limon suyu yahut sumak ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı sıcak su
Köftesi için;
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Köfteli Ekşili Ispanak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çorbamızın imali için birinci evvel ıspanağı yıkayıp doğrayalım. Mercimeği yıkayıp 2 su bardağı sıcak suda pişirelim. Yalnız çok pişmesin.
Köftesi için bulguru ılık suyla ıslayalım. Üzerine irmiği ek edip karıştıralım. 20 dakika dinlenmeye bırakalım. Üzerine yumurta, tuz, salça ve baharatları koyup düzgünce yoğuralım.
Arada elimizi ılık suya batıralım. Unu ek edip 5 dakika daha yoğuralım. Misket kadar modüller koparıp yuvarlayalım. Ben birazını ayırıp çay tabağı kadar yuvarlak yapıp kızarttım.
Tencereye yağları koyalım. Doğradığımız soğan ve sarımsağı ek edelim. Kavrulunca salçayı ek edelim. Baharatları ve tuzu koyalım.
Doğranmış ıspanağı ek edip biraz sönene kadar kavuralım. Mercimeği ek edelim. 5-6 bardak sıcak su ek edelim.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika pişmeye bırakalım. En son köfteleri de katıp bir 10 dakika daha pişirelim.
Nohut koymak isteyen köftelerle bir arada katabilir. Suyu azalırsa sıcak su katalım. En son limon suyu yahut sulandırılmış sumak ekşisini ilave edelim.
İsteyen nar ekşiside koyabilir. Bir taşım kaynatıp altını kapatalım. Deneyeceklere afiyet olsun. İyi iftarlar.
Köfteli Ekşili Ispanak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı İçin Malzemeler 1 tane küçük beyaz lahana 1 çay bardağı zeytinyağı 2 tane orta uzunluk soğan 2 tatlı kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı pulbiber Maydanoz 1 tane limon ve tuz Ekşili Lahana Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Lahanayı küçük küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
  • Soru
Malatya Yöresine İlişkin Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler Köftesi için; 1 su bardağı ince bulgur Bulguru ıslatmak için sıcak su 1 adet yumurta Yarım su bardağı irmik 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz Diğer gereçler; 100 gram kavurma yahut haşlanmış kuşbaşı et 1 su bardağı haşlanmış nohut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Misket Köfteli Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Çorbası için; Bir küçük kase arpa şehriye Bir küçük kaşık tereyağı Yeterince su Tuz Terbiyesi için; 1 kase yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un Misket köftesi için; 1 kase kıyma 1 yemek kaşığı un Tuz Karabiber Elinizi yuvarlamada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
  • Soru
Diyarbekirin Sıkma Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler 600 gr dana ve kuzu kıyma karışımı 2 çorba kaşığı pirinç 3 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Sosu için 1 çorba kaşığı pul biber Yarım çorba kaşığı acı biber salçası 1 çorba kaşığı silme domates salçası 4 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Tavuk Köfteli Patatesli Fırın Yemeği Ramazana Özel Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler Köftesi için; 500 gr tavuk göğsü 1 adet soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet yumurta 1 su bardağı ekmek kırıntıları Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı kekik Yarım çay kaşığı köri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Üst Alt