Konfor Alanı Psikolojisi

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Konfor alanı psikolojisi nedir?

Konfor alanından nasıl çıkılır?

Konfor alanı, her bireyin kendine oluşturduğu güvenli alanıdır. Konfor alanında, birey kendini iyi hissettiği ve kendi için oluşturduğu sürprizler içermeyen, tanıdık, sadece kendi kontrolünde olan bir alandadır. Konfor alanı dışında bireyler kendini güvensiz hissederler ve her an tetikte olurlar.

Konfor alanı dışında bulunmanın belirsizliklerle dolu olduğunu düşünerek benimsediği alanın dışına çıkmaya korkar. Yeni deneyimlere kendisini kapatır. Rahat hissedilen bu alandan ilk çıkıldığında korku alanı bunu takip etmektedir. Ancak korku alanından çıkmayı başarabilen bireyler ilerleyebilmek için öğrenme ve büyüme alanına geçiş yapabilmektedir. Gelişmek ve ilerlemek, korkuların üzerine gitmekle yani konfor alanından çıkmakla gerçekleşir.

KONFOR ALANINDAN NASIL ÇIKILIR?

Öncelikle kararlı olmak gereklidir. Bu alan fırsat bulduğu her an sizi tekrar geri döndürmek isteyecektir. Her değişikliğin kalıcı olarak gerçekleşmesi için karar vermek ve sürekliliğini sağlamak önemlidir.

Değişiklikten kaynaklanan dönüşüm bir anda değil aşama aşama gerçekleşeceği unutulmamalıdır.

Çabalamaktan asla vazgeçilmemelidir.

Ertelememek ve istediğinizi zamanında yapmak gereklidir. Doğru anın gelmesi beklenmemeli ve hemen harekete geçilmelidir.

Öncelikle kararlı olmak gereklidir. Bu alan fırsat bulduğu her an sizi tekrar geri döndürmek isteyecektir. Her değişikliğin kalıcı olarak gerçekleşmesi için karar vermek ve sürekliliğini sağlamak önemlidir.

Adım atmaktan korkulmamalıdır.

Rutinlerimizin dışına çıkmak, kontrolü her zaman elde tutmamak, anı yaşamak, yeniliklere ve değişime açık olmakile konforlu olduğumuz alanın dışına çıkabilir. Bu alanın dışına çıkmak aslında sizin büyümenizi sağlayacaktır.

Korkularınızı bir kenara bırakıp geleceğe ve yeniliğe odaklanmak faydalı olabilir.

Kaybedeceğiniz alışkanlıklar yerine yenileri için yer açın ve motivasyonunuzu arttıracak eylemlerde bulunun.

Korkular bu aşamada bireyleri olumsuz düşüncelere ve kaygıya düşürebilir. Bu durumdan kurtulmak için ne istediğini bilmek önemlidir.

Kararlılık ve gayretle geçilen korkudan öğrenmeye, yeni özellikler kazanarak, farklı davranış ve tavırları da beraberinde getirecektir. Bireyler zamanla konfor alanı dışında hissedilen korku, panik ve stresten uzaklaşmaya başlayacaktır.
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Üst Alt