Köri Soslu Tavuk Dünyası (En Pratik)

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Köri Soslu Tavuk Dünyası (En Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket makarna
200 gram tavuk göğsü
10 adet mantar
1 kutu krema
1 adet tavuk bulyon
Hazır köri sos
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Köri Soslu Tavuk Dünyası (En Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yarım paket makarnayı kaynayan suya ekleyip haşlıyoruz. Kişi sayınız fazla ise bir paket de tercih edebilirsiniz.
Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz.
Suyunu çekene kadar pişirdikten sonra 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip rengi dönene kadar pişiriyoruz.
Mantarlarımızı doğruyoruz.
Tavuğun üzerine ekleyip pişiriyoruz.
Bir sos tavasına hazır olan köri sosunu boşaltıyoruz.
Üzerine bir kutu krema sıkıp ocağa alarak karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp, içine bir adet tavuk bulyon ekleyip, 1 çay kaşığı kadar karabiber ekliyoruz.
Bulyon eridikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Mantarlar piştikten sonra sosun bir kısmını tavukla mantarın olduğu tavaya ekleyip karıştırıyoruz.
Diğer bir kısmını da haşlanmış olan makarnayı süzüp karıştırıyoruz.
Yoğun sos sevmeyenler sosun hepsini kullanmayabilir.
Ben tam olarak sosun bir kısmını tavuğa bir kısmını da makarnaya paylaştırdım.
Yanına salata yaparak servis ediyoruz.
Hem çok pratik hemde çok lezzetli bu tanımımı kesinlikle denemelisiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Köri Soslu Tavuk Dünyası (En Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Köri Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 400 gram tavuk göğsü 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet yeşil biber 1 adet kapya biber 1 adet sarımsak 2 adet soğan 1/2 (yarım) paket krema (100 ml) 1 tatlı kaşığı toz köri 1 çay kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber Küçük bir kase rendelenmiş kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Bol Baharatlı Tavuk Dünyası Tarifi İçin Malzemeler Tavuk marinesi için 3 adet tavuk göğsü 1 yemek kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber kırmızı toz biber Tuz 1 tatlı kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak Pişirmek için Marine edilmiş tavuk Yarım paket krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
  • Soru
Tavuk Dünyasında Bi Köri Tanımı İçin Malzemeler 2 kesim tavuk göğsü 5 adet mantar 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 diş sarımsak 1 silme tatlı kaşığı köri 1 silme çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik Yarım paket 100 ml krema Makarnası için; Yarım paket makarna Zerdeçal Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 600 gram tavuk bonfile 3 adet orta uzunluk soğan 500 gram mantar 4 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Pilav Üstü İçin Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 2 adet kemiksiz tavuk pirzola 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı kekik Kajun Kimyon Karabiber Tuz Pilav Üstü İçin Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak tavuğumuzu haşlıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt