Kremalı Soslu Tavuk Ve Makarna

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2024
Mesajlar
248,356
Tepkime
1
Puanları
38
İtibar
0
Yaş
35
Coin
166,959
Kremalı Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı İçin Gereçler
Yarım kg bonfile tavuk
️1 paket makarna
️1 paket krema
Tavuk marine için:
️2 diş rendelenmiş sarımsak
️2 yemek kaşığı zeytiyağ
️1 çay kaşığı biberiye
️1 çay kaşığı karabiber
️1 tatlı kaşığı kekik
Tavuk sosu için:
️1 tatlı kaşığı köri
️1 tatlı kaşığı tuz
️1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım bardak makarna suyu

Kremalı Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı Yapılışı

Birinci olarak tavuklar küp küp doğranır. Bir kaba alınır ve üzerine marine materyalleri eklenerek karıştırılıp dolaba kaldırılır. 1 saat kadar dinlendirilir.
Derin bir tencereye makarna suyu konulur.
Su kaynayınca içerisine tuz, az zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kadar köri ek edilir.
Makarnalar da ek edilerek pişmeye bırakılır.
Pişen makarnalar süzülmeden evvel makarna suyundan 1 bardak kadar ayrılır. Makarnalar süzülüp yıkanır.
Tencerede 1 yemek kaşığı kadar tereyağ eritilir.
Farklı bir kapta yarım su bardağı makarna suyu ve yarım paket krema eklenerek karıştırılır.
Hazırlanan bu sos tencereye eklenir üzerine makarnalar da eklenerek sosun özdeşleşmesi sağlanır. (bu evrede dilerseniz ceviz ve kekik ekleyebilirsiniz. ).
Marine edilmiş tavuklar yanmaz yapışmaz bir tencereye alınır. Az zeytinyağı ile suyunu salana kadar pişirilir.
Sonrasında makarnadan ayrılan yarım su bardağı sos ile pişirmeye devam edilir.
Tavuklar denetim edilir çatal ile kolaylıkla ayrılıyor ise pişmiş demektir. Ocağın altı kısılır yarım paket krema da eklenerek kremayı çekmesi sağlanır.
Sıcak iken servis edilir afiyet olsun
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Tavuk Dünyası Körili Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 500 gram tavuk göğüs/kemiksiz but 10-15 adet mantar 1/2 (yarım) paket krema 1/2 (yarım) çay bardağı süt Marinasyon için; 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik 1 yemek kaşığı elma sirkesi 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Kremalı Tavuklu Makarna (Creamy Chicken Pasta) Tarifi İçin Malzemeler Makarna için ; 1 paket makarna 1 kutu krema(yemekler için) 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı köri 1 çay kaşığı zerdeçal Tuz Yapışmaması için sıvıyağ Tavuk sote için ; 500 gr tavuk göğsü Sıvıyağ 3 adet şili biberi 3 adet sivri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler 1 paket penne makarna 500 gram tavuk göğüs 1 paket krema Yarım çay bardağı zeytin yağı 1 çay bardağı süt 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 1 kırmızı biber 2 küçük yeşil biber 1 tatlı kaşığı fesleğen 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı isot 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Mantarlı Tavuk Sote Ve Kremalı Makarna (İki Tarif Bir Arada) Tarifi İçin Malzemeler Mantarlı tavuk sote için; 700 gram tavuk göğsü 400 gram kültür mantarı 1 adet büyük boy soğan 2 adet kırmızı kapya biber 3 adet yeşil biber 2 diş sarımsak 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
  • Soru
Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 2 adet bütün tavuk göğsü ( 500-600 gram ) 8-10 adet mantar ( isteğe bağlı) Tavukları marine etmek için; 2 yemek kaşığı zeytin yağı 2 yemek kaşığı elma sirkesi 2 diş sarımsak ( rendelenmiş) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt