Lasagne Al Forno (Lazanya İtalyan Usulü)

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Lasagne Al Forno (Lazanya İtalyan Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

Kıymalı sosu için:
1-1.5 paket lazanya yaprağı (haşlanmadan kullanılacak)
500 gram dana kıyma
1 büyük soğan
2-3 dış sarımsak
1 kırmızı papya biber
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kase domates sosu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 şu bardağı su
1 su bardağı süt (piştikten sonra en son)
Bechamel (beşamel) sosu için :
1/2 (yarım) litre süt
30 gram tereyağı
30 gram un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı muskat fındığı rendesi
(küçük hindistan cevizi rendesi)
Üzeri için :
300 gram rendelenmiş mozarella peyniri
1 top tüm mozarella
Biraz kekik

Lasagne Al Forno (Lazanya İtalyan Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak (soğan, sarımsak ve kapya biber) materyallerimizi yıkayalım ve küçük küçük yemeklik doğrayalım.
Ben daha rahat olması için tencerede yapıyorum rahat pişmesi için biraz cıvık oluyor sosumuz.
Tenceremize zeytin yağımızı alalım ve birinci evvel soğan ve sarımsağı bi tıp kavurdukdan sonra biberlerimizi de ekliyerek birlikde biraz daha kavuralım.
Sonra kıymamızıda ekliyerek yeterlice kavuralım.
Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin ve tekrar biraz kavurun.
Kavurma süreciniz bitikden sonra üzerine 1 paket (1kase domates sosu) 1 bardak su ve baharatları ekliyelim karıştıralım.
Hafif kaynamaya başladıktan sonra altını uygunca kısalım kısık ateşte pişsin (1bardak üstümüzü en son ekliyecez artık değil).
Kıymalı sos kısık ateşte pişerken bi yandanda besamel sosumuzu yapalım.
Orta uzunluk tenceremize 30 gram tereyağı (2yemek kaşığı tereyağı) alalım ve eritelim üzerine unumuzu da ekliyelim 30 gram (2yemek kaşığı)
Sonra güzelce kavuralım unumuzu kavurdukdan sonra. Sütümüzü yavaş yavaş ekliyelim azar azar.
Baharatları da ekliyerek beşamel kıvamını alana kadar çırpma telliyle yeterlice çırpalım.
Arada sırada kıymalı sosu karıştırmayı unutmayalım.
Beşamel sosu da bitikden sonra 1 su bardağı sütü kıymalı sosa ekliyerek son sefer olarak düzgünce karıştıralım.Sona gerçek yaklaştık . [*]Şimdi lazanyaya uygun olan bir tepsi (derin-kare) alalım. Ve birinci olarak tepsimize tabanına yapışmaması için 1 kepçe beşamel sosu döküp uygunca yayalım tabanına. [*]Sonra 1 kat hoş sığacak formda lazanya yapraklarını dizelim. [*]Üzerine kıymalı sos sonra tekrar azar azar beşamel dökelim. Bu süreci gereçler yetecek kadar sırayla yapalım fakat son kat olarak kıymalı sos üzerine beşamel olması lazım. [*]Bu etap bittikden sonra 220 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. [*]20dk piştikten sonra tepsiyi çıkartıp üzerine peyniri döküp yerleştirip tekrar fırına alıp 10 dakika daha pişirelim kaşarımız eriyene ve kızarana kadar. [*]Yemeğimiz hazır servis yapmadan evvel bi 5-10 dakika bekletmenizi tavsiye ederim fırının birinci sıcağı gidene kadar yoksa çıkardığınız an dağılır. Yanına hoş bir yeşil salata eşliğinde şimdiden herkeze afiyet bal. Şeker olsun diyorum.
Ellerinize sıhhat.
Umarım beğenirsiniz
Lasagne Al Forno (Lazanya İtalyan Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Lazanya (Lasagne) Tarifi İçin Malzemeler Kıymalı sos için; 2 adet orta boy soğan 4-5 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gr kıyma 800 ml domates sosu 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 su bardağı su 1 çay kaşığı karabiber Kırmızı toz biber Toz kekik Pul biber Tuz Beşamel sos için; 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 1 paket lazanya Bolonez sosu için (iç harcı) ; 250 gram dana kıyma 1 – 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 – 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta uzunluk soğan 1 küçük uzunluk havuç (çok küçükse 2 tane 1 diş sarımsak 1 – 1,5 su bardağı et suyu yahut olağan su 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
  • Soru
Krep Lazanya (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler Krep için: 2 adet yumurta 2 su bardağı süt 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı kaşar peyniri Kıymalı harç için: 300 gram kıyma 1 büyük soğan 2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 15 adet lazanya 600 gram tavuk göğsü 2 adet yeşil biber 2 adet kırmızı kapya biber 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
  • Soru
Glutensiz Makarnalı Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 1 paket glutensiz makarna 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı 2 tepeleme yemek kaşığı glutensiz un 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı süt (220 ml) Bolonez sos için; 250 gram dana kıyma 1 orta uzunluk soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt