Lazanya (Lasagne) Tarifi İçin Malzemeler
Kıymalı sos için;
2 adet orta boy soğan
4-5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr kıyma
800 ml domates sosu
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
Kırmızı toz biber
Toz kekik
Pul biber
Tuz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı un
3.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Döşeme için;
1 paket pastavilla lazanya makarna
200 ml domates sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Lazanya (Lasagne) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar ve sarımsak yağ koymadan yapıştırmayan tavada sotelenir.
Renk değiştirmeye başlayınca yağ eklenir. Yaklaşık 10dk karamelize edilir.
Hazır olunca kıyma eklenir ve 10dk kadar kavrulur.
Sonrasında baharatlar, salça, domates sosu, su eklenerek yaklaşık 1. 5 saat kıvam alıncaya kadar pişirilir.
Kıymalı sos pişmeye yakın, beşamel sos için tereyağı tencereye alınır.
Eriyince un 2-3dk kavurulur.
Sonrasında karıştırarak süt eklenir. Kıvam almaya yakın tuz ve karabiber eklenir. Yaklaşık 15dk içerisinde üzeri göz göz olmaya başlar, sıvı bir beşamel sos olmalı.
Malzemeler hazır olduğunda, lazanyayı pişireceğimiz borcamın en altına domates sosu ve sıvı yağ eşit şekilde yayılır.
Lazanya yaprakları boşluk kalmayacak şekilde dizilir.
Üzerine kıymalı sos, beşamel sos, mozarella/parmesan/kaşar peyniri serpilir.
Sonrasında lazanya yaprakları dizilerek adımlar tekrarlanır.
En üst kata gelindiğinde, kıymalı sos, beşamel sos ve peniynirler dizilince, üzeri alüminyum folyo yahut pişirme kağıdıyla kapatılarak fırına verilir. Yaklaşık 1 saat bu şekilde 190°c fırında pişirilir.
Piştiğinde üzeri kızarması için alüminyum folyo alınarak 5dk daha pişirilir. Afiyet olsun
Püf noktaları:.
Döşeme işlemine başlandığında soslar sıcak olmalı.
Kıymalı sos ve beşamel sos sıvı kıvamlı olmalı.
Sadece kaşar peyniri kullanılmamalı.
Lazanya (Lasagne) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kıymalı sos için;
2 adet orta boy soğan
4-5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr kıyma
800 ml domates sosu
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
Kırmızı toz biber
Toz kekik
Pul biber
Tuz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı un
3.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Döşeme için;
1 paket pastavilla lazanya makarna
200 ml domates sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Lazanya (Lasagne) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar ve sarımsak yağ koymadan yapıştırmayan tavada sotelenir.
Renk değiştirmeye başlayınca yağ eklenir. Yaklaşık 10dk karamelize edilir.
Hazır olunca kıyma eklenir ve 10dk kadar kavrulur.
Sonrasında baharatlar, salça, domates sosu, su eklenerek yaklaşık 1. 5 saat kıvam alıncaya kadar pişirilir.
Kıymalı sos pişmeye yakın, beşamel sos için tereyağı tencereye alınır.
Eriyince un 2-3dk kavurulur.
Sonrasında karıştırarak süt eklenir. Kıvam almaya yakın tuz ve karabiber eklenir. Yaklaşık 15dk içerisinde üzeri göz göz olmaya başlar, sıvı bir beşamel sos olmalı.
Malzemeler hazır olduğunda, lazanyayı pişireceğimiz borcamın en altına domates sosu ve sıvı yağ eşit şekilde yayılır.
Lazanya yaprakları boşluk kalmayacak şekilde dizilir.
Üzerine kıymalı sos, beşamel sos, mozarella/parmesan/kaşar peyniri serpilir.
Sonrasında lazanya yaprakları dizilerek adımlar tekrarlanır.
En üst kata gelindiğinde, kıymalı sos, beşamel sos ve peniynirler dizilince, üzeri alüminyum folyo yahut pişirme kağıdıyla kapatılarak fırına verilir. Yaklaşık 1 saat bu şekilde 190°c fırında pişirilir.
Piştiğinde üzeri kızarması için alüminyum folyo alınarak 5dk daha pişirilir. Afiyet olsun
Püf noktaları:.
Döşeme işlemine başlandığında soslar sıcak olmalı.
Kıymalı sos ve beşamel sos sıvı kıvamlı olmalı.
Sadece kaşar peyniri kullanılmamalı.
Lazanya (Lasagne) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı