Lazanya

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
1 paket lazanya
Bolonez sosu için (iç harcı) ;
250 gram dana kıyma
1 – 1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 – 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta uzunluk soğan
1 küçük uzunluk havuç (çok küçükse 2 tane
1 diş sarımsak
1 – 1,5 su bardağı et suyu yahut olağan su
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yahut 3 tane orta uzunluk domates
Yeterince tuz
Karabiber
İsteğe bağlı muskat
Beşamel sosu için;
1 – 1,5 çay bardağı un
5,5 yemek kaşığı tereyağı
1 litre süt
Yeterince tuz ve karabiber
Yine isteğe bağlı muskat
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bolonez sosu için, geniş bi tavaya sıvı yağı alalım.
Küçük küçük doğranmış soğanları ek edelim.
Biraz kavurduktan sonra kıymayı ek edip kavurmaya devam edelim.
Kıymalar da düzgünce kavrulunca doğradığımız sarımsakları ve kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri de ek edip, orta ateşte 5 dakika kadar soteleyelim.
Üzerine salçayı ve tuzu ekleyerek kavuralım.
Ardından suyunu ekleyelim ve bolonez sosumuz suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Beşamel sosu için sos tenceresine tereyağı ve unu alıp orta ateşte kavuralım.
Üzerine sütü azar azar ekleyip, topaklanmaması için daima çırparak karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyelim.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
Bolonez sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra büyük bir borcama evvel biraz bolonez sostan yayalım.
Birazda beşamel sostan yaydıktan sonra lazanyaları dizelim.
Lazanyaların üzerine biraz bolonez sos birazda beşamel sos yayalım.
Üzerine tekrar lazanya yapraklarından yerleştirelim ve tekrar bolonez ve beşamel sostan gezdirelim.
Bu süreci gereçleriniz bitene kadar devam ettirelim.
En üsteki lazanyalara tekrar bolonez ve beşamel sos döküp üzerine kaşar rendesi serpelim.
Lazanyalarımızı evvelce ısıtılmış 190° derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Üzeri büsbütün kızarınca fırından alıp 15 dakika dinlendirelim.
Ardından dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Not: Yapmadan evvel paketin üzerini okumanızı tavsiye ederim zira markalara nazaran yapılışları farklılıklar gösterebilir.

Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Vitamin Deposu Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Brokoli Tanımı İçin Malzemeler 1 orta uzunluk karnabahar 1 orta uzunluk brokoli 1 küçük uzunluk kırmızı pancar 1 tane siyah havuç 1 çimdik tuz Pul biber Zeytinyağı Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2,5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Giglio Marka Lazanya, haşlanarak mı pişirilir? Evet, Giglio Marka Lazanya haşlanır mı? Lazanya yapımında en önemli adımlardan biri, lazanyanın haşlanmasıdır. Giglio Marka Lazanya için ideal pişirme yöntemi, lazanyanın önceden haşlanmasıdır. Haşlanan lazanya, daha sonra fırında pişirilerek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Yapımı Kolay Köz Patlıcan Yatağında Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler Köfte için 1 su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı kaynar su 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak 1,5 çay kaşığı tuz Yarımşar çay kaşığı karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
Bolonez sosla neler yapılabilir? Bolonez sos, İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bolonez sosla yapılabilecek birçok lezzetli yemek bulunmaktadır. Öncelikle, makarna üzerine bolonez sos dökerek enfes bir spagetti yapabilirsiniz. Ayrıca, lasagne için katmanlar arasına bolonez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
  • Soru
Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo dana kıyma 3 orta uzunluk patates 1 su bardağı kaşar 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 1.5 su bardağı konserve domates ( yada 3 domates) 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kimyon Tuz Karabiber Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Üst Alt