Limonata (Resimli) Tanımı İçin Malzemeler
3 adet portakal
2 adet limon
1 su bardağı toz şeker
1 yahut 1,5 su bardağı su
Limonata (Resimli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Limon ve portakalın kabuklarını rendenin küçük tarafıyla rendeliyoruz.
Portakal ve limonumuzun kalan kabuklarını soyuyoruz.
Bir kaç kesime kesip rendelediğimiz kabukların üzerine ekliyoruz.
Tozşekeri de ekleyip elimizle uygunca karıştırıyoruz.
Üzerine suyumuzu da ekleyip üzerini örtüp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Ben portakal ve limonun tadı daha çok gelsin diye 1 litre su kullandım.
Yarım saat bekleyen limonatamızı alıp bir tülbent yardımıyla süzüyoruz. Afiyet olsun.
Limonata (Resimli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet portakal
2 adet limon
1 su bardağı toz şeker
1 yahut 1,5 su bardağı su
Limonata (Resimli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Limon ve portakalın kabuklarını rendenin küçük tarafıyla rendeliyoruz.
Portakal ve limonumuzun kalan kabuklarını soyuyoruz.
Bir kaç kesime kesip rendelediğimiz kabukların üzerine ekliyoruz.
Tozşekeri de ekleyip elimizle uygunca karıştırıyoruz.
Üzerine suyumuzu da ekleyip üzerini örtüp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Ben portakal ve limonun tadı daha çok gelsin diye 1 litre su kullandım.
Yarım saat bekleyen limonatamızı alıp bir tülbent yardımıyla süzüyoruz. Afiyet olsun.
Limonata (Resimli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı