Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için
3 paket burçak bisküvi
100 gram tereyağı
Kreması için
1 litre süt
4 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
100 gram labne peyniri
1 paket vanilya
Limonlu sos
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 tane limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı zerdaçal
Üzeri için
1 yemek kaşığı antep fıstığı
Beyaz çikolata (sadede bırakabilirsiniz nasıl dilek edersiniz)
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını eritip büskıvileri röbattan geçirelim.
Eriyen tereyağını toz haline gelmiş bisküviyi ekleyip yeterlice karıştırın.
28x 28 büyüklüğünde borcam yada kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim.
Sonra karışımı dökelim benim kelepçeli kalıbım vardı onu kullandım. Karışımı döküp bir bardak yardımı ile üzerini batıralım yeterlice sıkıştıralım.
Daha sonra kreması için süt ,şeker, nişasta ,irmiği ekleyip karıştıralım ve tencereyi ocağa alıp altını açalım ve daima karıştıralım.
Pişen kremayı ocaktan alalım.
İlk sıcaklığı çıkınca üzerine labne peyniri ve vanilya ekleyelim.
Tekrar karıştırıp bisküvilerin üzerine dökelim düzeltelim.
Yarım saat buzdolabına koyalım.
Sosunu hazırlayalım tencereye şu limon suyu zerdaçal ,nisasta, limon kabuğu rendesi toz şekeri, zerdaçalı ekleyelim karıştıralım ve ocağa alalım. Kıvam alana kadar karıştıralım.
Sosumuz kıvam alınca cheesecakekin üzerine dökelim. Düzeltelim en az 6 saat beklemesi gerekiyor. Akşamdan yaparsak çok hoş olur birinci kez yaptım mükemmel oldu kesinlikle deneyin afiyetler efendim
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için
3 paket burçak bisküvi
100 gram tereyağı
Kreması için
1 litre süt
4 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
100 gram labne peyniri
1 paket vanilya
Limonlu sos
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 tane limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı zerdaçal
Üzeri için
1 yemek kaşığı antep fıstığı
Beyaz çikolata (sadede bırakabilirsiniz nasıl dilek edersiniz)
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını eritip büskıvileri röbattan geçirelim.
Eriyen tereyağını toz haline gelmiş bisküviyi ekleyip yeterlice karıştırın.
28x 28 büyüklüğünde borcam yada kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim.
Sonra karışımı dökelim benim kelepçeli kalıbım vardı onu kullandım. Karışımı döküp bir bardak yardımı ile üzerini batıralım yeterlice sıkıştıralım.
Daha sonra kreması için süt ,şeker, nişasta ,irmiği ekleyip karıştıralım ve tencereyi ocağa alıp altını açalım ve daima karıştıralım.
Pişen kremayı ocaktan alalım.
İlk sıcaklığı çıkınca üzerine labne peyniri ve vanilya ekleyelim.
Tekrar karıştırıp bisküvilerin üzerine dökelim düzeltelim.
Yarım saat buzdolabına koyalım.
Sosunu hazırlayalım tencereye şu limon suyu zerdaçal ,nisasta, limon kabuğu rendesi toz şekeri, zerdaçalı ekleyelim karıştıralım ve ocağa alalım. Kıvam alana kadar karıştıralım.
Sosumuz kıvam alınca cheesecakekin üzerine dökelim. Düzeltelim en az 6 saat beklemesi gerekiyor. Akşamdan yaparsak çok hoş olur birinci kez yaptım mükemmel oldu kesinlikle deneyin afiyetler efendim
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı