Limonlu Cheesecake

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için
3 paket burçak bisküvi
100 gram tereyağı
Kreması için
1 litre süt
4 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
100 gram labne peyniri
1 paket vanilya
Limonlu sos
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 tane limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı zerdaçal
Üzeri için
1 yemek kaşığı antep fıstığı
Beyaz çikolata (sadede bırakabilirsiniz nasıl dilek edersiniz)

Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını eritip büskıvileri röbattan geçirelim.
Eriyen tereyağını toz haline gelmiş bisküviyi ekleyip yeterlice karıştırın.
28x 28 büyüklüğünde borcam yada kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim.
Sonra karışımı dökelim benim kelepçeli kalıbım vardı onu kullandım. Karışımı döküp bir bardak yardımı ile üzerini batıralım yeterlice sıkıştıralım.
Daha sonra kreması için süt ,şeker, nişasta ,irmiği ekleyip karıştıralım ve tencereyi ocağa alıp altını açalım ve daima karıştıralım.
Pişen kremayı ocaktan alalım.
İlk sıcaklığı çıkınca üzerine labne peyniri ve vanilya ekleyelim.
Tekrar karıştırıp bisküvilerin üzerine dökelim düzeltelim.
Yarım saat buzdolabına koyalım.
Sosunu hazırlayalım tencereye şu limon suyu zerdaçal ,nisasta, limon kabuğu rendesi toz şekeri, zerdaçalı ekleyelim karıştıralım ve ocağa alalım. Kıvam alana kadar karıştıralım.
Sosumuz kıvam alınca cheesecakekin üzerine dökelim. Düzeltelim en az 6 saat beklemesi gerekiyor. Akşamdan yaparsak çok hoş olur birinci kez yaptım mükemmel oldu kesinlikle deneyin afiyetler efendim
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
San Sebastian Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta Yarım yemek kaşığı un 400 gram beyaz peynir 100 gram labne peyniri 1 paket krema Yarım su bardağı şeker 1 paket şekerli vanilin Çikolata sos için; 100 gram krema 40 gram sütlü çikolata 40 gram bitter çikolata San Sebastian...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Orman Meyveli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Alt taban ; 2 paket burçak bisküvi 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı fındık veya ceviz içi 2 yemek kaşığı süt Ara kreması ; 400 gr labne ( Suyu süzülmüş ) 1 paket krema 3 yemek kaşığı yoğurt ( suyu iyice alınmış olsun ) 3 adet yumurta 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Şerbetli tatlıları seviyorsunuz ama bu yaz günlerinde serinlik mi istiyorsunuz? O vakit bu tatlı tamda size nazaran olacak. Limonlu muhallebinin ferahlatan lezzeti ve yumuşacık şerbetli revani buluştu, ortaya inanılmaz bir lezzet çıktı. O vakit çabucak tanımımıza geçelim.. LİMONLU MUHALLEBİLİ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
  • Soru
Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Alt taban için 2 paket burçak bisküvi 80 gram tereyağ Chesecake için 700 gram süzme yoğurt 200 gram labne 250 gram şeker 1 paket krema 3 adet yumurta 1 paket vanilya 1 ,5 yemek kaşığı un 1 ,5 yemek kaşığı nişasta Birazcık limon kabuğu rendesi Üzerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
  • Soru
Limonlu Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi 3 yemek kaşığı tereyağ Kreması için; 2 oda sıcaklığında yumurta 300 gram labne 1 paket sıvı krema 1 su bardağı şeker 3 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta 1 ince rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Üst Alt