Limonlu Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ
Kreması için;
2 oda sıcaklığında yumurta
300 gram labne
1 paket sıvı krema
1 su bardağı şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 ince rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
Sosu için;
1 su bardağı limon suyu
4 yemek kaşığı şeker
2 silme çay kaşığı zerdeçal
2 tatlı kaşığı nişasta
Limonlu Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için ince çekilmiş bisküvi ve eritilmiş tereyağını karıştırarak kalıplara birer kaşık yerleştiriyoruz. Çay bardağının altıyla bastırarak sıkılaştırıp dolaba kaldırarak bekletiyoruz.
Kreması için yumurta, un, nişasta hariç başka materyalleri karıştırıyoruz (Çırpma teli kullanıyoruz. ) un ve nişastayı ekleyerek karıştırıp yumurtalarıda teker teker kırarak çırpıyoruz.
Tabanını hazırladığımız kalıplara üstü bir parmak boş kalacak biçimde yerleştiriyoruz.
Kalıpları içinde su olan tepsiye yerleştirerek 180 derece fırında 40 dakika denetimli formda pişiriyoruz. Fırını kapatarak 5 dakika daha bekletip çıkartıyoruz.
Sosu için gereçleri bir kaba alıp, karıştırarak kaynara çıktıktan sonra birkaç dakika pişirip altını kapatıyoruz. Ilıdıktan sonra keklerin üzerine kaşık yardımıyla yerleştirerek dolaba kaldırıp dinlendiriyoruz. İsteğe nazaran süsleyerek servis ediyoruz.
Görüntüsüyle lezzetiyle cezbeden tatlınızın süslemesini yapmadan donrucuda uzun müddet koruma edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Limonlu Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ
Kreması için;
2 oda sıcaklığında yumurta
300 gram labne
1 paket sıvı krema
1 su bardağı şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 ince rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
Sosu için;
1 su bardağı limon suyu
4 yemek kaşığı şeker
2 silme çay kaşığı zerdeçal
2 tatlı kaşığı nişasta
Limonlu Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için ince çekilmiş bisküvi ve eritilmiş tereyağını karıştırarak kalıplara birer kaşık yerleştiriyoruz. Çay bardağının altıyla bastırarak sıkılaştırıp dolaba kaldırarak bekletiyoruz.
Kreması için yumurta, un, nişasta hariç başka materyalleri karıştırıyoruz (Çırpma teli kullanıyoruz. ) un ve nişastayı ekleyerek karıştırıp yumurtalarıda teker teker kırarak çırpıyoruz.
Tabanını hazırladığımız kalıplara üstü bir parmak boş kalacak biçimde yerleştiriyoruz.
Kalıpları içinde su olan tepsiye yerleştirerek 180 derece fırında 40 dakika denetimli formda pişiriyoruz. Fırını kapatarak 5 dakika daha bekletip çıkartıyoruz.
Sosu için gereçleri bir kaba alıp, karıştırarak kaynara çıktıktan sonra birkaç dakika pişirip altını kapatıyoruz. Ilıdıktan sonra keklerin üzerine kaşık yardımıyla yerleştirerek dolaba kaldırıp dinlendiriyoruz. İsteğe nazaran süsleyerek servis ediyoruz.
Görüntüsüyle lezzetiyle cezbeden tatlınızın süslemesini yapmadan donrucuda uzun müddet koruma edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Limonlu Porsiyonluk Küçük Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı