Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk için ön süreç;
5-6 tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yemek için;
1 büyük uzunluk kabak
1 büyük uzunluk havuç
2 kutu hazır mantar
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1’er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 litre tavuk bulyonlu sıcak su
Karabiber
Biberiye
Toz kırmızıbiber
İsteğe nazaran 1 tatlı kaşığı şeker
Bağlamak için;
2 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı soğuk su
Patates püresi;
5-6 orta uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat tozu
Makarna
Zeytinyağı
Sebze tuzu

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bismillahirrahmanirrahim.
Önce soğan, sarımsak ve sebzeler dilimlenip hazır edilir.
Tavuk göğüslerini yatay olarak ince kesin ve tuz ve karabiber ile baharatlayalım ve geniş bir tencerede az kızgın yağda artlı önlü hafif kızartın.
Kızaran tavukları başka tabağa alın. Tıpkı tencereye tereyağı ile zeytinyağını ekleyip, mantarlar hariç, evvel tüm soğan sarımsak ve zerzevatları kavurun.
Kavrulan sebzelere unu ekleyip kavurun ve akabinde domates salçasınıda ekleyin devam kavurun.
Üzerlerine 1 litre bulyonlu sıcak suyu, baharatlarıda ve mantarlarıda ekleyin, karıştırın.
Kızartmış olduğunuz ve kenara aldığınız tavuk göğüslerini yemeğin içine teker teker koyun ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin.
Pişen yemeği bağlamak (Koyu kıvam alması) için bir çay bardağı soğuk suya 2 tatlı kaşığı nişasta koyun ve yemeğe ekleyip karıştırın, çabucak yoğunlaşır.
Püresi için; patatesleri 4 de bölün ve bir tencereye alıp, çatalla çarçabuk ezilir hale gelesiye haşlayın.
Haşlanan patateslere tereyağını, sütü ve baharatları ekleyip ezerek püre haline getirin.
Makarna için; makarnalar kaynar suda haşlanır ve süzülür.
Zeytinyağı kızdırılır pişen makarnaların üzerine gezdirilir, zerzevat tuzu eklenir karıştırılır. Servis etmeye yemeğiniz hazır, afiyet olsun.
Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Mantarlı Tavuk Sote Ve Kremalı Makarna (İki Tarif Bir Arada) Tarifi İçin Malzemeler Mantarlı tavuk sote için; 700 gram tavuk göğsü 400 gram kültür mantarı 1 adet büyük boy soğan 2 adet kırmızı kapya biber 3 adet yeşil biber 2 diş sarımsak 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
  • Soru
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler 300 gram makarna 1 adet tavuk göğsü (200-250 gram) 250 gram mantar 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet zerzevat bulyon (1 çay bardağı suya eritilmiş) 200 ml krema Çeyrek çay bardağına 1 dolu tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 600 gram tavuk göğsü 400 gram mantar (Doğrayın) 2 kuru soğan (piyazlık doğrayın) 2 diş sarımsak 1 adet kırmızı kapya biber (jülyen doğrayın) 2 adet yeşil sivri biber (jülyen doğrayın) 200 ml krema 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 1/2 (yarım) su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
  • Soru
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 tavuk budu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 litre kaynamış su Tuz, tane karabiber ve defne yaprağı Yarım çay bardağından az zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı 1 orta uzunluk havuç çeyrek kereviz kökü 1 orta uzunluk patates 1 çeyrek pırasa 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Çok Lezzetli Haşlanmış Ekmek Köftesi Mantarlı Sos Eşliğinde Tanımı İçin Malzemeler Mantarlı sosumuz için; 400gr mantar 400ml krema 200ml su 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı tereyağı Baharat olarak Biraz zerzevat tozu Karabiber 1 yarım tatlı kaşığı tuz 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Üst Alt