Misket Köfteli Patates Paçası

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Misket Köfteli Patates Paçası Tanımı İçin Malzemeler

Misket köfte için;
250 gram dana kuzu karışık kıyma
1 adet soğan (Rendelenmiş)
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patates paçası için ;
4 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
4 kısım maydanoz (kıyılmış)

Misket Köfteli Patates Paçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerimi, haşlayıp kabuklarını soyup ezip püre haline getirdim. Akabinde püre haline getirdiğim patateslerimi tencereye alıp sıvı yağ ekleyip karıştırıp ısıttım.
Üzerine çırpılmış yoğurt, sarımsak, yumurta ve tuzunu ekleyip pişirip, homojen olmasını sağladım. Püremi uygun bir borcama döküp beklettim.
Köfterim için uygun bir kapta tüm malzemelerimi karıştırıp yuvarlak köfteler yapıp buzdolabında 20 dakika dinlenmesi için beklettim.
Ardından 180 derece fırında üzerine hafif sıvı yağ gezdirip 25-30 dakika kadar denetimli pişirdim. Hazırlamış olduğum patates paçasının üzerine misket köftelerimi ekledim.
Sosu için küçük bir cezvede tereyağı ve sıvı yağı kızdırdım. Salçasını ve tuzunu ekledikten sonra kokusu çıkana kadar pişirip, sosumu patates paçası ve köftelerimin üzerine gezdirdim.
İnce kıyılmış maydanozlarımı da gezdirip sıcak servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Misket Köfteli Patates Paçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Misket Köfteli Bezelyeli Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler Köfte için; 250 gram kadar kıyma 1/2 (yarım) küçük kuru soğan rendesi 2 yemek kaşığı kırık pirinç Az karabiber Kimyon Tuz Diğer gereçler; 1/2 (yarım) kuru soğan 4 adet küçük patates 1 tas bezelye 1/2 (yarım) kavanoz domates suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Misket Köfteli Parmak Kebabı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo kıyma 3 tane havuç 2 tane kabak 3 tane patates 4 tane biber 1 tane domates 1-2 adet diş sarımsak Köfte harcı için ; 1 tane soğan (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı galeta unu 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Misket Köfteli Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Çorbası için; Bir küçük kase arpa şehriye Bir küçük kaşık tereyağı Yeterince su Tuz Terbiyesi için; 1 kase yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un Misket köftesi için; 1 kase kıyma 1 yemek kaşığı un Tuz Karabiber Elinizi yuvarlamada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
  • Soru
Naneli Terbiyeli Misket Köfteli Çorba Tanımı İçin Malzemeler Misket köfte için; 1 adet soğan 300 gram kıyma 1 çay bardağı ince bulgur 1 adet yumurta Tuz Karabiber Kekik Terbiyesi için; 4 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı un Sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı nane 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Misket Köfteli Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Köfte için; 200 gram dana köftelik kıyma 1 yemek kaşığı galeta unu 1 adet küçük uzunluk rendelenmiş kuru soğan Yarım çay kaşığı tuz karabiber Bulamak için; 1 çay bardağı un 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt