Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
1 kg dana kuşbaşı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 büyük uzunluk soğan
4 diş sarımsak
3 tane domates püresi ya da 1 yemek kaşığı salça
3 adet patates
2 adet havuç
1,5 su bardağı bezelye
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sıcak su
Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye yağı koyup kızdırıyoruz.
Etleri tencereye atıyoruz suyunu salmaya başlayınca kapağını kapatıyoruz.
Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Soğan, sarımsak ve domates püresini ekliyoruz.
Üzerini geçene kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Etler pişmeye yakın zerzevatları ve baharatları ekliyoruz.
Bu basamakta suyu azaldıysa tekrar su desteği yapabilirsiniz.
Kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun .
Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg dana kuşbaşı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 büyük uzunluk soğan
4 diş sarımsak
3 tane domates püresi ya da 1 yemek kaşığı salça
3 adet patates
2 adet havuç
1,5 su bardağı bezelye
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sıcak su
Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye yağı koyup kızdırıyoruz.
Etleri tencereye atıyoruz suyunu salmaya başlayınca kapağını kapatıyoruz.
Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Soğan, sarımsak ve domates püresini ekliyoruz.
Üzerini geçene kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Etler pişmeye yakın zerzevatları ve baharatları ekliyoruz.
Bu basamakta suyu azaldıysa tekrar su desteği yapabilirsiniz.
Kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun .
Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı