Peynirli Salamlı Beşamel Soslu Fırında Makarna

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
414,272
Çözümler
1
Tepkime
15
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
252,565
Peynirli Salamlı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
1 adet soğan
50 gram tereyağı
40 gram un
800 ml süt
Yarım kaşığı muskat
1 çay kaşığı sebze tozu yada çeyrek bulyon
1 çay kaşığı hardal
1/2 (yarım) adet limon suyu
50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
200 gram rendelenmiş kaşar
200 gram pişmiş jambon
Biraz tuz ve karabiber
500 gram haşlanmış makarna

Peynirli Salamlı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı ve salamı küp küp doğrayalım.
Soğanı yağda pembeleşinceye kadar pişirip unu ekleyip unu kokusu çıkana kadar pişirelim.
Sonra sütü ekleyip güzel karıştıralım ki topaklanma olmasın.
Salamı, limon suyu, bulyon,hardal, muskat, tuz ve karabiberi ekleyelim.(ben salamında biraz pişmesini istediğim salamı da ekledim. İsterseniz peynirle birliktede ekleyebilirsiniz).
Sos kıvam alınca ocaktan alalım.
200 gr peynirin içerisinden üzeri için biraz kenara ayıralım.
Kalan peyniri sosa ekleyip karıştıralım.
Haşlanmış makarnaya sosu ekleyip güzel karıştıralım.
Makarnayı pişirme kalıbına alıp kaşar peyniri de üzerine ekleyelim.
180 derecede alt üst ısısında 25/30 dk pişirelim. (üzeri kızarınca fırından alabiliriz. ).
Peynirli Salamlı Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Beşamel Soslu Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler 3-4 büyük ve kalın patlıcan Sıvı yağ Kıymalı harcı için: 150 gram kıyma 2-3 adet sivri biber 1 adet soğan 1 büyük domates Tuz kırmızıbiber Sıvı yağ Beşamel sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı un Yaklaşık 1 su bardağı süt (az gelirse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler 1 tane karnabahar 1 adet patates Tuz Su Beşamel sosu için; 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un Karabiber Sıvı yağ Tuz Muskat rendesi Üzeri için; Kaşar Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye suyu koyalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Aperatif Tarifleri Aperatif Tarifleri Resimli Peynirli Biber Sarma Malzemeler 1 cay fincanı beyaz peynir 8 tane, kırmızıbiber 5 dal taze soğan Bir miktar, maydanoz Zeytinyağı, kırmızıbiber, karabiber ve tuz imagesresimliaperatiftarifleri5ad403bb3ece0 Tarifi Oncelikle biberleri yıkayıp, fırın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Vitamin Deposu Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Brokoli Tanımı İçin Malzemeler 1 orta uzunluk karnabahar 1 orta uzunluk brokoli 1 küçük uzunluk kırmızı pancar 1 tane siyah havuç 1 çimdik tuz Pul biber Zeytinyağı Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2,5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 1 paket lazanya Bolonez sosu için (iç harcı) ; 250 gram dana kıyma 1 – 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 – 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta uzunluk soğan 1 küçük uzunluk havuç (çok küçükse 2 tane 1 diş sarımsak 1 – 1,5 su bardağı et suyu yahut olağan su 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Üst Alt