Saç prp tedavisi (platelet rich plazma)

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
PRP Tedavisinin Gelişimi




PRP tedavisi, yerkürede mütemadi gelişme gösteren, merak edilen ve çağdaş tıbbın gelişmesinde devrim yaratan bir tedavi prosedürüdür.



Memleketimizde çok ziyade bilinmeyen PRP, deri tabakasının gençleşmesi, yaraların güzelleşmesi, akne izleri ve saç dökülmesinde uygulanan alternatif bir sistemdir.



PRP (Platelet Rich Plazma) trombosit varlıklı plazmadır. Ayrıyeten otolog kan konsantrasyonu olarak da bilinir. Trombositler, dokuların güzelleşmesinde ve kanın pıhtılaşmasında değerli bir rolü olan şahsi bir kan hücresidir.




P.R.P Saç Tedavisi Nedir? (Platelet Rich Plazma)





PRP tedavisi ile zayıflayan, ölmeye başlayan saç kökleriniz ve tüy haline gelen saç telleriniz canlanarak saçlarınız eski sıhhatine kavuşur.



P.R.P. tedavisi (Platelet Rich Plazma) kendi kanınızın kişisel süreçlerden geçirilerek akyuvarları ile trombositlerinin ayrılması sonucunda elde edilen iksirin seyrelmiş ya da saçsız olan yere enjekte edilmesi sürecidir. PRP Pratikleri hastane ortamında gerçekleştirilir.



P.R.P. tedavi tekniği uzun yıllardır Avrupa ve Uzakdoğu’da uygulanan bir tedavi yoludur. Bilirkişiler saç dökülmesi sorunu yaşayan ve saçlarında incelme ya da seyrelmeler başlamış şahıslara PRP tedavisini önermektedirler. Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan PRP tedavisi sayesinde saç yenilenmesinde çok önemli tesirleri gözlenmiştir.




P.R.P. Tedavisinin Saça Uygulanması Süreci




Evvel saç sorunu yaşayan hastanın venöz kanından 10 cc alınır. Yani 1 çay bardağının 1/10′u kadar. Daha sonra santrifüj edilen kan beyaz ve al kan olmak üzere iki kısma ayrılır. Al kanda akyuvar, trombosit, pıhtılaşma faktörleri ve PGF’ler (Trombosit Büyüme Faktörü) bulunur. Al kan hususî bir sürece tabi tutulur ve seyrelmiş ya da saçsız nahiyeye napaj tekniğiyle enjekte edilir.



Bu pratiğin temeli doku yenilenmesine dayanmaktadır ve yekun 30 dakika sürmektedir. Bu mühlet içerisinde rastgele bir acı ya da iz oluşmamaktadır.




PRP Tedavisinin Süreci

Yekun 3 ayda ve her ay bir kere olmak üzere prp tedavisi süreci hastane ortamında uygulanır.
Tatbikin daha kalıcı olması için prp saç tedavisi sonrasında her yıl bir kez uygulanması kafidir.
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
PRP
Kendi kanınız sizi geçmişe götürmeye hazır. Son dönemde P.R.P. tedavisi ile ölmeye yüz tutan saç kökleriniz ve zayıflayan, tüy haline gelen saç telleriniz canlanacak ve saçlarınız eski sağlığına kavuşacaktır. Kendi kanınızın özel bir işlemden geçirilerek akyuvarlarının ve trombositlerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
PRP (PLATELET RİCH PLAZMA) PRP Nedir? “Platelet rich plasma” platelet (trombosit) cihetinden zenginleştirilmiş plazma pratiği ismi verilen tekniğin kısaltılmış ismidir. Bir bireyden alınan az ölçüdeki kanın (10-20cc) şahsi bir süreçten geçirilerek bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
“Platelet rich plasma” platelet (trombosit) yanından zenginleştirilmiş plazmanın kısaltılmışıdır. Kimseden alınan küçük ölçüdeki kan şahsi bir tüpe konularak bir seri süreçten geçirildikten sonra elde edilen ‘trombositten güçlü plazma’ tıpkı insana yapılmak istenilen sürece nazaran, istenilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
"Platelet rich plasma" platelet (trombosit) yönünden zenginleştirilmiş plazmanın kısaltılmışıdır. Kişiden alınan küçük miktardaki kan özel bir tüpe konularak bir dizi işlemden geçirildikten sonra elde edilen ‘trombositten zengin plazma’ aynı kişiye yapılmak istenilen işleme göre, istenilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kanda pıhtılaşmayı sağlayan trombosit (platelet) kanın temel hücrelerindendir. Pıhtılaşmayı sağlama yanında onarım ve iyileştirme sürecine katkısı PRP'nin birçok tedavide kullanılmasına sebep olmuştur. P.R.P. Uygulamasının Amacı Nedir? Hasar görmüş dokuların onarımını sağlamak için gereken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt