Şikayet Epilepsi Hastalığı ve Nedenleri?

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Epilepsi Hastalığı ve Epilepsi Nöbetleri, Bir Ölüm Deneyimi olan epilepsi hastalığı hakkında bilmedikleriniz.

Bu hastalıklardan ilki, tıbbi dilde Epilepsi olup, nöbetlerde nörolojik bir hastalıktır. Bir epileptik nöbet, kısa süreli beyin fonksiyonu bozukluğu olarak tanımlanmaktadır. Bir grup beyin hücresi ani elektrik deşarjı gösterir ve epileptik nöbetler meydana gelir. Nöbetin ana nedeninin, sinir hücreleri arasındaki akışın akışından sorumlu maddeler arasındaki dengesizlik olduğu düşünülmektedir. Sara hastalığı büyük veya küçük nöbetlerde veya kısmi nöbetlerde ortaya çıkabilir. Epileptik nöbetlerin çoğunun nedeninin ortaya çıktığı bilinmeyebilir. Lahit hastalıklarının bir kısmı beyin rahatsızlıklarından (kafa yaralanmaları, beyin tümörleri ve damarların damarlarındaki rahatsızlıktan) kaynaklanırken, hastalığın diğer kısmı (düşük kan şekeri, kan üreinde artış, bazılarının yan etkileri) ilaçlar ve alkol alım sıklığı) ortaya çıkar.
Epileptik nöbetlerin ilk belirtileri olan hasta, kaşıntı, koku, tat ve mide ağrısı hisseder. Bu nedenle, hasta nöbetlerin olacağını hissedebilir. Bu belirtiler her zaman ortaya çıkmayabilir. Bundan sonra hasta bilincini kaybeder ve ayakta dururken yere düşer. Bu düşüşün yangın, su ve taş gibi tehlikelerden veya ışık kazalarından korunmasının mümkün olması mümkün değildir. Hastanın tüm kasları aynı anda kasılır, bu nedenle hastadan önce kısa bir çığlık nefes alıp veremez. Hasta ayrıca idrar ve dışkı özleyebilir. Yaklaşık 30 saniye sonra derin bir nefes alır. Bu aşamada, çenedeki sallanma ve sallanma hareketleri nedeniyle tükürük ve sallanma hareketleri nedeniyle vücudun daralma ve gevşemesindeki kaslar tükürük sonucu köpürür. Bu aşama yaklaşık 20-30 saniye sürer ve daha sonra hasta rahatlama geliştirir ve hasta derin bir uykuya başlar, görünümü komaya benzer, ancak hasta her zaman uyanabilir.

Epilepsi nedir?

Epilepsi, beynin normal aktiviteler ve geçici elektrik boşalmaları gerçekleştirememesi olarak tanımlanır.

Epilepsi belirtildiğinde, akla gelecek olan ilk şey, kısa bir süre devam eden nöbet saldırılarıdır.

Epilepsi krizi

Sara hastalığının belirtileri ani nöbetlerle anlaşılabilir. Nöbetler sırasında, kişi ayrıca bilincini geçici olarak kaybeder.

Epileptik nöbetler, bilinç kaybı dışında, titreme, yüksek ses, bakma noktasına kilitlenir ve uzuvlar gibi kontrol edilemez. Ancak, bir kişi nöbet geçirdiğinde, derhal epilepsi teşhisi konmaz.

Epilepsi Hastalığı Belirtileri

Epilepsi çok yaygın bir hastalıktır. Her insanda görülebilir. Ancak 65 yaş üstü ve 16 yaşın altındaki kişilerin görülmesi daha olasıdır. 16 yaşına kadar görülen en yaygın hastalıklardan biri epilepsi olarak bilinir.

Epilepsinin nasıl anlaşılacağı sorusunun cevabı aslında gözlemdir. 16 yaşın altındaki çocuklarda görülen epilepsi, ailenin dikkatiyle anlaşılabilir.

Çocuğun ağzına şaplak atması, kimsenin duymadığı kötü kokuları duyması, çocuğun zaman zaman gözleriyle sarkması ve bacakların ve bacakların ani üremesi olması durumunda ebeveynlerden şüphelenilmelidir.

Epilepsi Hastalığının Nedenleri

Epilepsinin birçok farklı nedeni vardır. Ayrıca tanının bazı zamanlarda bulunamadığı da gözlenmiştir.

Epilepsi nedenlerinden bahsedildiğinde, ilk akla gelmesi gereken nedenler aşağıda verilmiştir.

- Beyindeki tümörler

- Beyin hasarı

- Sinir sistemi enfeksiyonları

- Beyin dokusu veya damarlarının gelişimsel bozukluğu

- Genetik veya kalıtsal nedenler

Epileptik nöbetler sırasındaki dış nöbetler hastaya kalıcı hasar verebilir. Bir nöbet hastası göründüğünde, yapılacak en önemli şey nöbet sona erene kadar beklemek.

Epilepsi krizi


Epilepsi nöbeti geçiren hastaya zarar vermemek için alınabilecek tek önlem; Eşyaların etrafındaki bir yeri sallamak; nesneleri hastadan sallama zamanı.

Epilepsinin nasıl geçtiği sorusuna tam bir cevap olmasa da, birkaç çözüm bilinmektedir.

Epilepsi Hastalığı Tedavisi

Her ne kadar epilepsi tedavi edilebilir bir hastalık olsa da, bu tedavi süreci oldukça uzun sürüyor. Tamamen tedavi edilebilir hastalar olduğu gibi tamamen tedavi edilemeyen hastalar da vardır.

Bunun nedeni epilepsi nöbeti geçiren hastanın bu hastalığa sahip olmasıdır. Günümüzde epilepsi tedavisi hakkında konuştuğumuzda 3 yöntem akla geliyor. Bunlar:

ilaç

Tedavi sırasında ilk tedavi şeklidir. Ancak, ilaç hastalığı hafifletmek için değil, semptomları azaltmak için kullanılır. Tıpkı diyabet ve tansiyon hastaları gibi.

Epilepsi ameliyatı

Kişinin cerrahi müdahale için uygun bulunduğu durumlarda uygulanan yöntemdir. Sonuçlar tamamen hastalığı sonlandırabilir.

Beyine Batarya Takılması

Nöroşirürji Anabilim Dalı tarafından pil yerleştirilmeye uygun görülen hastalar, operasyonla tanımlanır ve beyine yerleştirilir.

Bu uygulama aynı zamanda hastalığın belirtilerini bastırmak için kullanılır, ayrıca zamanla hastalığı ortadan kaldırmak da mümkündür.
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Üst Alt