Sultan Kebabı (Tavuklu)

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler
300 gram tavuk göğsü
1 yemek kaşığı tereyağ yahut 2 kaşık sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yufka
Beşamel sos:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Muskat rendesi
Bir tutam tuz
Üzeri için:
1 kase kaşar peyniri rendesi

Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları küp küp doğrayıp tencerede suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Ben hafif mühürledim.
İnce doğranmış soğanları ekleyip soğanlar ölene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekliyoruz ve 1-2 dakika kavuruyoruz.
Küp küp doğranmış havuçları ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz.
Bezelyeleri ben 10 dk kadar suda haşladım haşlanan bezelyeyi ekleyip kavuruyoruz.
Ilık suda açtığımız salçayı ekleyip tuz ve karabiber ekliyoruz ve iç materyal pişene kadar pişiriyoruz.
1 yufkanın yarısını iki kat yapıp bir kase içerine koyuyoruz ve içini doldurup kenarlarını üstüne kapatıp kaseyi fırın kabına zıt çeviriyoruz.
Beşamel sosu hazırlayıp kebap üstüne döküyoruz ve en üstüne kaşar peyniri serpip fırına veriyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun
Not:Yemeği fırına verip biraz pişirdikten sonra üzerine kaşar eklenebilir.

Not 2:Beşamel sosu yaparken 1 er ölçü kullanın 1 kaşık un 1 kaşık yağ 1 bardak süt, ölçüyü buna nazaran artırınız. Ve beşamel de muskat rendesi çok hoş oluyor tavsiye ederim. Yalnız fazla rendelemeyin ziyanlı olabilir. Aktarlardan temin edebilirsiniz muskatı.

Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Cannelloni Lazanya Tarifi İçin Malzemeler 1 paket cannelloni makarna(24 adet) Kaşar rendesi Bolonez sos için 400 gram kıyma 1 adet soğan 2 adet havuç 1 yemek kaşığı biber salçası 3 domates rendesi 1 diş sarımsak Karabiber Kırmızı toz biber Tuz Beşamel sos için 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
  • Soru
Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 1 paket lazanya yaprağı (ben taze kullandım) 2 adet tavuk göğsü 250 gram mantar Yarım kırmızı kapya biber 500 gram domatesli makarna sosu Yarım bardak su 1 büyük diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
  • Soru
Tavuklu Mantar Güveç Tanımı İçin Malzemeler 400-500 gram tavuk göğsü 1 orta uzunluk soğan 300 gram mantar 2 adet kırmızı kapya biber 2 adet orta uzunluk domates rendesi Tuz Karabiber Kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Üzeri için Kaşar peyniri rendesi Tavuklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller 4 adet patlıcan Yarım kilo kuşbaşı et 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber Tuz Yağ Kara biber Kekik Pul biber Renk biberi 1.5 yemek kaşığı salça Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Kolot Peynirli Kuymak Tanımı İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı mısır unu 1 su bardağı su 1 su bardağı kolot peynir Kolot Peynirli Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tereyağını tavamızda eritip mısır unumuzu ekliyoruz yakmadan kavuruyoruz. Daha sonra suyumuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Üst Alt